Tlačové správy

Divadlo, klasika i hard-rock sa stretnú na jednom pódiu

Nevšedný multimediálny projekt zameraný na podporu mladých košických tvorcov vážnej i súčasnej hudby, videotvorby a divadla pripravilo občianske združenie Music First. Pod názvom All 4 music odprezentuje 7. novembra o 20:00 v GES klube na ulici Laca Novomeského v Košiciach výsledky série viacerých workshopov, ktoré tomuto finálovemu večeru predchádzali. V nich mala možnosť začínajúca generácia umelcov nabrať vedomosti a skúsenosti od ostrieľaných bardov pôsobiacich na umeleckej scéne o nejaký ten rôčik skôr.

Divadelné predstavenie, ktoré pripravili pod dozorujúcim okom Petra Orgována študenti z literárno-dramatického odboru ZUŠ na Bernolákovej ulici, bude po hudobnej stránke dopĺňať Komorný orchester mládeže Efko s dirigentskou taktovkou Dagmar Šoltýsovej a hudobná skupina Heartrock. Sprievodné videosekvencie, ktoré takisto vznikali počas prípravných workshopov finalizoval Róbert Rampáček. Ten bude so svojími študentami zo Súkromnej umeleckej školy filmovej a v spolupráci s videoportálom Metoo relalizovať aj záznam a zostrih z tejto multimediálnej šou.

Bonusom večera bude koncert v Košiciach známej hudobnej skupiny Dilemma, ktorá už takmer dvadsať rokov budí pozornosť na rockovej scéne nie len na Slovensku ale aj v zahraničí. Jej priaznivci si budú môcť na koncerte vychutnať novinky z nedávno pokrsteného, v poradí tretieho oficiálneho, albumu Low profile scream. Frontmana Jána Spišáka bude na pódiu dopĺňať hudobná špička v zložení Marcel Buntaj na bicích, Juraj Tatár na klávesových nástrojoch, Martin Gašpar na basgitare a na gitare Matěj Morávek. Vstup na podujatie je 3 eurá.

Podujatie je podporené z grantovej schémy Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v rámci projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore