Tlačové správy

Cena Erharda Buseka za lepšie porozumenie v juhovýchodnej Európe pre Kosovčanku

Kosovská novinárka Jeta Xharra je tohtoročnou laureátkou Ceny Erharda Buseka, ktorú za lepšie porozumenie v juhovýchodnej Európe udeľuje od roku 2002 Organizácia médií juhovýchodnej Európy (SEEMO) so sídlom vo Viedni. Desaťčlenná medzinárodná odborná porota ju ocenila za mimoriadny príspevok k demokratizačnému procesu a lepšiemu porozumeniu v strednej a východnej Európe.
Informovala o tom 30. októbra  rakúska tlačová agentúra APA.
Ocenená je od roku 2005 riaditeľkou Balkan Investigative Reporting Network a šéfredaktorkou jednej z najobľúbenejších relácií verejnoprávnej televízie na aktuálne témy s názvom, ktorý v angličtine znie Life in Kosovo (Život v Kosove). Jeta Xharra začínala koncom 90. rokov kariéru v službách britských televíznych kanálov BBC News a Channel 4.
Cenu dotovanú sumou 3000 eur si laureátka prevezme 16. novembra vo Viedni z rúk generálneho tajomníka SEEMO Olivera Vujoviča a niekdajšieho rakúskeho vicekancelára Erharda Buseka, ktorý stál pri zrode ocenenia.
Ocenenie získali v jeho doterajšej histórii novinári z Chorvátska (2002, 2006, 2011), Bosny a Hercegoviny (2003, 2010), Slovinska (2005, 2009), ako aj Bulharska (2007) a Srbska (2008).

Zdroj: TASR

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore