Trnava

Na piatu u Thalmeinera spomína Gitka Kániková

Nová kniha Trnavčanky Margity Kánikovej O piatej u Thalmeinera patrí do kategórie spomienkových. Dôvod siahnuť po nej majú nielen súčasníci našej syndikátnej kolegyne – seniorky, čo spolu s ňou zažili alebo mohli zažiť roky, ktorých sa v knihe dotýka. Gitka opisuje Trnavu päťdesiatych i neskorších rokov „najlepšieho“ socializmu nielen cez svoje zážitky, ale prináša i životné príbehy svojich priateľov, známych, susedov /hoci v úvode spomína, že postavy v knihe nie sú reálne, len autorskou fantáziou, po prečítaní tomu len ťažko uveriť :-)) /. Spoza ich často krutých osudov presvitá rodné mesto, jeho už aj neexistujúce zákutia a ľudia, ktorí odišli do večnosti. O tom všetkom rozpráva autorka s nadhľadom, ktorý jej umožnili uplynuté roky.

A čo je Thalmeiner? Najznámejšia noblesná kaviareň v Trnave, na ktorú spomínajú generácie. Gitky Kánikovej sa dotkla priam osudovo … ale o tom viac v knihe.

don

Komentáre

komentárov

1 Comment

1 Comment

  1. Pannu

    27. decembra 2012 at 11:48

    amir  khan is a no.1 actor of the bolwlyood, he is a bolwlyood megastar of the century. sharuk khan is a jolous on amir khan unbeaten acting tellent. whenever, amir khan and sharuk movies come on the same time, amir khan movies become blockbuster,and sharuk khan movies become average hit. now sharuk khan is scared to relise his movies on the same time as amir khan. we all know that sharuk is popular actor then amir, but he isn,t better actor then amir. amir is a better actor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore