Aktuality

Vilkovský má čo vysvetľovať

Nad tým, čo spravil primátor Levoče Miroslav Vilkovský (Smer-SD), ostáva rozum stáť.

Zastrašovanie kritickej novinárky, formou NEZMYSELNÉHO zastrašovania trestným oznámením, je choré. Považovať slúchadlo z telefónu za odpočúvacie zariadenie, ktoré mu priamo do kancelárie namontovala novinárka svedčí o paranoji. Tá sa dnes dá úspešne liečiť, len by mal urýchlene vyhľadať odbornú lekársku pomoc.

Podrobnosti prináša denník SME: http://www.sme.sk/c/6611958/novinarku-vysetruju-ci-neodpocuvala-primatora.html

A teraz k veci, primátor je POVINNÝ, ak si chce zachovať tvár urobiť tri zásadné veci, ku ktorým ho vyzývam:

Vysvetliť, prečo klamal – právnou terminológiou sa tomu hovorí „rozpor“ – v tom, prečo označil za možnú páchateľku len Eriku Karasovú, hoci on tvrdí, že ponúkol polícii tucet tipov. Pokiaľ nepreukáže hodnovernú kópiu trestného oznámenia, musíme veriť polícii, ktorá hovorí o jednej podozrivej, a teda usvedčiť primátora z klamstva.

Druhá zásadná vec – MUSÍ sa ospravedlniť sa novinárke, nielen preto, že sa skutok nepotvrdil, ale aj za berprecedentnú šikanu, ktorú jej týmto spôsobil

Po tretie, vysvetliť dôvodné podozrenie z korupčného správania: Nie sme na súde, neplatí tu prezumpcia neviny, ale naopak, u verejných činiteľov v morálnej rovine platí prezumpcia viny, a keď sa tak panicky Vilkovský obáva odpočúvania, či možného potvrdenia vecí, ktoré kedysi povedal poslanec za KSS o jeho praktikách, je to mne osobne podozrivé a primátor je POVINNÝ vysvetliť svoje správanie.

Michal Frank,
kolega Eriky Karasovej z Korzára a predseda Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu v Prešove

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore