Tlačové správy

Občianska voľba s rekordmi

Pivovarnícky komunitný projekt s rekordným počtom hlasov

Poznáme víťazné projekty, ktoré za 16 600 eur zmenia východné Slovensko

Veľký Šariš, 12. december 2012 – Do charitatívneho programu Občianska voľba Pivovaru ŠARIŠ, ktorý vyhlasuje Komunitná nadácia Veľký Šariš, sa v tomto roku zapojil rekordný počet obyvateľov Slovenska. Tí hlasovali za víťazné projekty mimovládnych organizácií z okresov Prešov, Sabinov, Vranov nad Topľou a Bardejov a o tom, ktoré z nich získajú finančný grant na aktivity, ktoré by mali zaujímavou formou prispieť k tomu, aby sa zlepšila kvalita života na východnom Slovensku.

Hodnotiaca komisia vyhlásila sedem víťazných projektov charitatívneho programu Občianska voľba Pivovaru ŠARIŠ. O tom, že takýto program má silný ohlas a pomáha poukázať na to, čo trápi alebo zaujíma všetkých, ktorí chcú zmeniť východné Slovensko na lepšie miesto pre prácu aj oddych, svedčí aj 18 419 zaslaných hlasov. Tie poslali občania projektom mimovládnych organizácií, a to po prvýkrát aj v internetovom hlasovaní. „Je to niečo úžasné, koľko hlasov nám prišlo, je to rekord v histórii Občianskej voľby“ povedala správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš Mgr. Štefánia Lenzová. Už po deviaty raz zakladateľ a partner projektu, spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. venuje najúspešnejším projektom grant vo výške 16 600 EUR. Dovedna, vrátane tohto ročníka Občianskej voľby Pivovaru ŠARIŠ, sa podarilo prerozdeliť 192 817 eur na pomoc a podporu východoslovenského regiónu.
V tomto roku priniesol grantový program po prvý raz aj novú tému, ktorou je zodpovedná konzumácia alkoholických nápojov, a to v kontexte témy nevhodnosti požívania alkoholu neplnoletými, pri jazde vozidlom a vplyvu alkoholu na tehotné ženy. Manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti Pivovary Topvar Miriam Šramová k tejto novinke uviedla: „Téma alkoholu a prevencie je neustále aktuálna, preto sa snažíme aj formou grantov podporiť zaujímavé projekty. Našim cieľom nie je iba finančná pomoc, ale aj podpora osvetovej činnosti v oblasti zodpovedného pitia alkoholu.“ Jej slová potvrdzuje aj to, že hneď na druhom mieste je medzi najúspešnejšími projektmi práve jeden s touto novou témou. „Z rozmanitosti podporených projektov vidieť, že Východniarom, a určite nielen im, mimoriadne záleží na tom, ako vyrastajú ich deti, aké je životné prostredie okolo nich a na zdravom životnom štýle. Tento ročník bol výnimočný tým, že aj Občianska voľba sa rebrandovala, zdigitalizovala a pritiahla rekordný počet hlasujúcich.“ dodala Miriam Šramová.

Výsledky 9. ročníku programu Občianska voľba Pivovaru ŠARIŠ

Žiadateľ Názov projektu Požadovaná čiastka

Poradie podľa počtu získaných hlasov
Občianske združenie Viera – Láska – Nádej Viac svetla do nášho detstva 1 994 EUR
1
Nezisková organizácia TROJLÍSTOK Alkohol nie je žiadne neviniatko 2 693 EUR
2
Občianske združenie Barlička Pamiatky Prešova interAktívne 1 245 EUR
3
Neinvestičný fond DRÁČIK Deti v pohybe 3 000 EUR
4
Občianske združenie Športový klub mládeže – AKADEMIK Prešov Podpora rozvoja špeciálneho športu – short track – rýchlokorčuľovanie na ľade 2 050 EUR
5
Občianske združenie Rákociho cesta Informačné a vzdelávacie centrum na Šarišskom hrade 2 850 EUR
6
Občianske združenie NOVÝ FILM Filmová noc na hrade 2013 2 930 EUR
7

Grantový program Občianska voľba Pivovaru ŠARIŠ každoročne prebieha v úzkej spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš už od roku 2004. Dokázal si získať pevné miesto medzi aktivitami, ktoré významne pomáhajú zlepšiť kvalitu života v regióne východného Slovenska a o jeho význame svedčí aj každoročný vysoký záujem obyvateľov zapojiť sa do hlasovania o víťazných projektoch.

(ov)

Komentáre

komentárov

2 komentáre

2 Comments

  1. Palko

    12. januára 2013 at 21:58

    Tolko kešov. Atak rekord je rekord

  2. Hello, I think your site might be hhaving browser compatibility issues.
    Wheen I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Intrnet Explorer,
    it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
    Other then that, superb blog!

    my web page how much does it cost to remodel a kitchen 2013

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore