Tlačové správy

Odovzdanie podpisov občanov za zachovanie sviatku Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska, na Úrade vlády SR

Dňa 24. 1. 2013 sme odovzdali na Úrade vlády SR podpisy občanov, ktorí sa podpísali pod Otvorený list predsedovi vlády SR, v ktorom žiadajú ponechanie sviatku Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska ako dňa pracovného pokoja. Celkovo sa za zachovanie sviatku podpísalo 128.765 občanov z celého Slovenska. Odovzdaných podpisových hárkov bolo 12 569.

Dnes uplynuli tri mesiace, ako sme zaslali predsedovi vlády SR list so žiadosťou o osobné stretnutie a prevzatie podpisov občanov. Je nám ľúto, že pán premiér dodnes nereagoval na našu prosbu o prijatie zo dňa 24. 10. 2012, a týmto prejavil ignoranciu voči takmer 130 000 občanom Slovenska.

Občania svojimi podpismi dali jasne najavo, že pre nich má sviatok Sedembolestnej Panny Márie dôležitý kultúrny, náboženský, historický a národný význam.

Chceme poďakovať za úsilie mnohým občanom, ktorí podpísali otvorený list za zachovanie tohto sviatku a osobitne tým, ktorí iniciatívne zbierali podpisy. Chceme ubezpečiť, že snaha o ponechanie toho sviatku odovzdaním podpisov na Úrad vlády SR, nekončí.
Budeme pozorne sledovať, ako sa postaví vláda SR k hlasu verejnosti, ktorý je jasne vyjadrený takmer 130 000 podpismi.

Za Iniciatívu občanov za zachovanie sviatku Sedembolestnej Panny Márie ako dňa pracovného pokoja:
Martin Dilong
Maria Guregová

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore