Tlačové správy

Hendikepované deti budú rozdávať radosť

Už tradičné košické podujatie – 9. benefičný koncert Usmej sa na mňa, sa uskutoční 3. marca o 17,00 v Historickej radnici v Košiciach. Okrem výnimočných vystúpení detí so sluchovým zrakovým a mentálnym hendikepom potešia prítomných skupiny Peter Bič Project, Silvayovci, Marián Bango a Katka Raševová.  Zároveň odovzdajú zástupcovia organizácie  Košice – Turizmus  finančný výťažok z benefičného podujatia Anjelská kapustnica, ktorý spolu s výnosom z koncertu použije OZ Usmej sa na mňa na zorganizovanie špeciálneho letného tábora pre hendikepované deti.

Nad podujatím prevzal záštitu primátor mesta Košice Richard Raši. Benefičný koncert budú moderovať Ľuba Blaškovičová a Tomáš Horváth, člen OZ  s postihnutím zraku. Výnimočné deti sa predstavia spevom, prednesom, či rapom. Vstupné na koncert je 7 Eur a lístky si môžu záujemcovia kúpiť v MIC OC Dargov.

„Cieľom podujatia je poukázať na fakt, že aj hendikepované deti sú talentované, majú svoje sny a oplatí sa im venovať“, povedala predsedníčka združenia Erika Bočeková. „Sme veľmi radi, že aj „výnimočné“ deti môžu prispieť ku kultúrnym podujatiam Košíc v rámci EHMK 2013“, dodala Bočeková.

Na koncerte budú ocenení aj dvaja výnimoční mentálne hendikepovaní športovci z OZ usmej sa na mňa, ktorí sa práve vrátili zo Špeciálnej zimnej olympiády v Kórei. Dávid Boček sa stal olympijským víťazom v zjazdovom lyžovaní a Gabika Petrovičová obsadila 4. miesto v bežeckých disciplínach. „Chceme poukázať na to, že títo mladí ľudia môžu byť vzorom aj pre zdravé deti, lebo musia vynaložiť omnoho viac úsilia, aby dosiahli takéto pozoruhodné výkony“, dodala Dagmar Kočiová, PR manažérka OZ Usmej sa na mňa.

 Viac informácii:

  • Dagmar Kočiová
  • 0903 676 480
  • dagmar.kociova@gmail.com
  • www.usmejsanamna.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore