Tlačové správy

AMAZING USA: Najkrajšie miesta na zemi

Najkrajšie miesta na Zemi – Veľkolepé prírodné scenérie najlepšieho európskeho fotografa

pozvanka_amazing usaVeľvyslanectvo USA na Slovensku a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja dávajú možnosť širokej verejnosti zhliadnuť veľkolepé prírodné scenérie najlepšieho európskeho fotografa prírody Filipa Kuliseva. Vernisáž výstavy pod názvomAMAZING USA“ sa uskutoční 4. marca 2013 o 16:30 hod. v priestoroch knižnice.

Filip Kulisev MASTER QEP, FBIPP fotograf a cestovateľ patrí medzi významné osobnosti slovenských fotografov. V januári 2013 sa v médiách objavila správa, že slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev sa stal držiteľom ocenenia FEP European Landscape Golden Camera 2012. V súťaži o najlepšieho Európskeho profesionálneho fotografa 2012 zvíťazil v kategórii príroda.

Dostal sa do výberu elity svetových fotografov za rok 2012. Tá je súčasťou publikácie International Masters of Photography, ktorú vydalo americké vydavateľstvo World Wide Art Books, špecializujúce sa na vydávanie kníh o svetových umelcoch. Najlepšie diela z tvorby fotografov z prestížnej publikácie sa objavili aj na výstave, ktorú otvorili 10.2.2013 v Múzeu umenia v Las Vegas. Kniha na viac ako 300 stranách predstavuje 151 fotografov. Filip Kulisev je vo výbere ako jediný Slovák. „Filip Kulisev je v súčasnosti jeden z najlepších fotografov prírody na svete. Každá jeho snímka je sama o sebe fotografickou lekciou“ povedala kurátorka Despina Tunbergová pri otvorení výstavy. „To, že si ma vydavatelia tejto publikácie všimli, považujem za svoj veľký úspech. Je to zároveň aj príklad a povzbudenie pre ďalších slovenských fotografov, ktorí budú mať šancu uspieť v ďalších rokoch“, zdôraznil Filip Kulisev.

Filip Kulisev vyštudoval cestovný ruch. Väčšinu svojho života cestuje po svete. Vyhľadáva také lokality, ktorých je menej – geologicky či prírodne nevšedné (inšpirovať sa môžete na www.amazing-planet.com). Je držiteľom certifikátu a najvyššieho titulu Master QEP (Qualified European Professional Photographer) ako druhý na svete v kategórii príroda. V januári 2012 sa stal prvým profesionálnym fotografom z krajín strednej a východnej Európy, ktorý získal v Londýne, v kategórii prírodné scenérie, najvyššie ocenenie, certifikát a titul Fellow od Britského inštitútu profesionálnych fotografov (FBIPP). Je len tretím a najmladším držiteľom tohto ocenenia na svete.

Milovníci exotických krajín poznajú jeho práce z výstav, DVD nosičov a monografií. V zozname diel má zastúpené všetky kontinenty a širokú škálu prírodných krás, od ľadovcov, cez horské jazerá, vodopády, púšte, oceány, kaňony až po ťažko prístupné miesta v národných parkoch po celom svete. Absolvoval viac ako 150 individuálnych výstav na Slovensku i v zahraničí. Prostredníctvom svojho projektu Úžasná planéta osobne spoznal monacké knieža Alberta II. Vo svojej tvorbe dosiahol výnimočne vysoký štandard a  vynikajúcu technickú a  umeleckú úroveň.

Výstava potrvá do 24. apríla 2013 a pozrieť si ju môžete v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Kontakt:

Tatiana Bachňáková

Tel.: 058/ 788 09 11, 788 09 17 E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore