Tlačové správy

Kto by už chcel rozprávať o úniku moču?

My chceme.

Práve únik moču patrí k najčastejším zdravotným problémom ženskej populácie. Podľa prieskumu, ktorý sme ako Občianske združenie InkoFórum realizovali, pozná pojem inkontinencia až 89 % populácie!

Vedeli ste, že viac ako 37 % pacientov nevie, ako problém úniku moču riešiť? V porovnaní s rokom 2007 je to až 29 % nárast. Alarmujúce je, že až 15 % trpiacich nevyhľadá pomoc vôbec. Pritom inkontinencia aj podľa slov prof. Švihru, popredného odborníka z oblasti urológie a predsedu Odborného výboru OZ InkoFórum, výrazne znižuje kvalitu života, vyvoláva pocity zahanbenia a frustrácie a v prípade, ak sa pacient nerozhodne svoj problém riešiť, môže viesť až k stavom úzkosti, menejcennosti a depresie.

Preto sme radi, že môžeme na Slovensku uskutočniť osvetovú kampaň na tému úniku moču. Táto sa bude konať počas celosvetového Týždňa kontinencie, 24. – 30. júna. Týždeň kontinencie je každoročná iniciatíva zameraná na zvýšenie povedomia v otázkach súvisiacich s únikom moču. Jej cieľom je zlepšiť zdravie, pohodu a kvalitu života pacientov. Táto aktivita bola zahájená v roku 2008 v Káhire a odvtedy sa rozšírila do mnohých krajín sveta, napr. USA, Číny, Singapuru, Nemecka, Nového Zélandu.

Počas Týždňa kontinencie sa môžu záujemcovia stretnúť dňa 26.6. od 8.00 do 14.00 hod s našimi skúsenými zdravotnými sestrami na stánkoch v nemocniciach v Bratislave, Martine, Banskej Bystrici a Košiciach. Tieto vám zodpovedajú všetky potrebné otázky súvisiace s touto problematikou.

Na email info@inkoforum.sk chodí množstvo otázok súvisiacich s inkontinenciou napr. aj v spojitosti s inými ochoreniami (ako Parkinson, Alzheimer,…). Únik moču sa dotýka naozaj mnohých. Preto sa nehanbite a príďte! Využite túto skvelú príležitosť dozvedieť sa viac.

Občianske združenie InkoFórum  je dobrovoľnou, nezávislou pacientskou organizáciou zameranou na pomoc osobám trpiacim inkontinenciou. Naším cieľom je, aby sa každý cítil prirodzene, keď o úniku moču bude rozprávať. Tvoríme Fórum na výmenu skúseností, informácií, odporúčaní ako aj na diskusiu a zároveň  poskytujeme poradenstvo a pomoc pacientom, ktorým bola inkontinencia diagnostikovaná, resp. tým, ktorí sa starajú o takého pacienta v domácom ošetrení.

www.inkoforum.sk, info@inkoforum.sk, ICO:30 866 049

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore