Tlačové správy

Košická deklarácia o spájaní pravice pred voľbami do VÚC

Ostáva nám necelý týždeň do volieb, kedy sa bude rozhodovať o tom, kto bude riadiť jednotlivé samosprávne kraje po celom Slovensku. Taktiež si občania budú vyberať, kto ich bude reprezentovať v jednotlivých zastupiteľstvách samosprávnych krajov.

Tieto voľby však nie sú iba o VÚC, tieto voľby sú možnosťou, aby občania vyjadrili svoj nesúhlas s politikou R. Fica  a vládou jednej strany.

Smer-SD riadi prostredníctvom svojho primátora mesto Košice, riadi kraj cez predsedu Košického samosprávneho kraja, ovláda taktiež masu poslušných poslancov, ktorí tvoria väčšinu v NRSR. Smer prešpikoval všetky úrovne verejnej a štátnej správy svojimi ľuďmi, no občania zlepšenie nepociťujú.

V súčasnej situácii, keď je vláda Smer-u na všetkých úrovniach samozrejmosťou, prichádzajú voľby do orgánov samosprávnych krajov, ktoré poskytujú možnosť na kontrolu moci. Z nie vzdialenej histórie vieme, že vláda jednej strany je tou najhoršou voľbou pre slobodu i životnú úroveň občanov. 

Často sa stretávame pri komunikácii s voličmi s názorom, aby sa pravicové strany spojili, pretože len tak dokážu poraziť stranu Smer. Aktívne pracujeme na zjednocovaní pravice už vo voľbách do VÚC. Strany SaS a SDKÚ-DS postavili Rastislava Masnyka ako spoločného kandidáta pravicových strán na post predsedu KSK. 

Minulý týždeň bola uzavretá dohoda medzi Rastislavom Masnykom a Rudolfom Bauerom, že v prípade druhého kola sa vzájomne podporia, keďže politika súčasného župana a strany Smer neprospieva KSK.

Pevne veríme, že ak Rastislav Masnyk postúpi do druhého kola, verejne ho v boji proti Zdenkovi Trebuľovi, kandidátovi strany Smer, podporia aj KDH, kandidát OKS Ivan Kuhn, kandidátka strany NOVA Dominika Palaščáková a prípadne aj ďalší kandidáti na predsedu KSK.

Voľby do VÚC sú príležitosťou zmobilizovať voličov, aby vyjadrili  svoj názor na politiku nezodpovedného rozhodovania a arogancie moci, aby deklarovali svoju vôľu  presadiť princípy právneho štátu a transparentného rozhodovania o veciach verejných.

 predstavitelia strany Sloboda a Solidarita a SDKÚ-DS:

  •  Richard Sulík, predseda SaS
  • Ľubomír Galko, podpredseda SaS
  • Viliam Novotný, podpredseda SDKÚ-DS
  • spoločný kandidát na predsedu KSK  Rastislav Masnyk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore