Tlačové správy

Novým krajským predsedom SDKÚ – DS v Košiciach sa stal Viliam Novotný

Regionálna konferencia SDKÚ – DS v Košickom kraji, ktorá sa uskutočnila v sobotu 22. februára v Košiciach, sa zaoberala hodnotením uplynulého štvorročného funkčného obdobia Regionálneho zväzu, ako aj výsledkami, ktoré SDKÚ – DS dosiahla vo voľbách do Košického samosprávneho kraja na jeseň minulého roka.

Regionálna konferencia tiež zvolila nového predsedu Regionálneho zväzu SDKÚ – DS v Košiciach, ktorým sa stal poslanec NR SR a zároveň podpredseda SDKÚ – DS Viliam Novotný, ktorý v minulosti (2006 – 2010) regionálny zväz už viedol. Regionálna konferencia tiež zvolila 16 členov nového Predsedníctva regionálneho zväzu, ktoré je ešte doplnené o 5 súčasných poslancov KSK.

„Rád by som sa poďakovať delegátom za dôveru a samozrejme aj mojim dvom protikandidátom za dôstojnú súťaž“, povedal novozvolený predseda RZ Viliam Novotný.

„Žiaľ v uplynulých 4 rokoch sme neboli veľmi úspešní v komunálnych ani regionálnych voľbách. Stratili sme koaličného primátora v Košiciach a išli sme do opozície v meste, neuspeli sme ani v regionálnych voľbách a dosiahli len 5 poslancov v krajskom zastupiteľstve“, hodnotil  V. Novotný. „Čaká nás veľa práce v Regionálnom zväze, aby sme vytvorili priestor pre aktívnych ľudí a zvýšili aktivitu našich členov. Chceme byť najsilnejším oponentom SMER-u v Košiciach, ako aj v kraji a formovať širokú opozíciu proti jeho nezodpovednému hospodáreniu. Za absolútnu prioritu považujeme tohtoročné komunálne voľby. Predovšetkým úspech v Košiciach, kde je našim cieľom vyhrať primátorské voľby s koaličným kandidátom a dosiahnuť silné zastúpenie v mestskom zastupiteľstve“, vysvetlil zámery a ciele Regionálneho zväzu jeho nový predseda V. Novotný.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore