Tlačové správy

Koľko ľudí, toľko chutí

Podarilo sa mu vymaniť z bežných stereotypov ?

Vydavateľstvo Sofian Publishing a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravili pre širokú verejnosť v piatok 28. marca 2014 o 16:30 hod. v priestoroch knižnice na Lipovej ul. 3 stretnutie so šéfredaktorom časopisu ZEM A VEK  Tiborom Eliotom Rostasom.

V máji 2013 sa objavil na pultoch novinových stánkov nový časopis ZEM A VEK. Vyše 100-stránkový mesačník vydáva Vydavateľstvo Sofian Publishing. Na titulnej strane pod názvom časopisu sa nachádza bližšia špecifikácia utajované informácie bez cenzúry. Mesačník prináša reportáže z oblasti vývoja svetovej a domácej ekonomiky, školstva, zdravotníctva… Venuje sa, ako sa píše na poslednej strane prvého čísla, prioritne alternatívnym spôsobom života. Udalosti a súvislosti zo sveta a domova, bez masky – odvrátená tvár osobností, neznámi hrdinovia – príbehy skutočných osobností, príbehy Zeme – mytologické príbehy našich predkov, téma mesiaca – pohľady na významnú udalosť, to je časť pravidelných rubrík tohto mesačníka. Jeho šéfredaktorom je Tibor Eliot Rostas. V rozhovore pre časopis Extra plus na otázku, ako by charakterizoval sám seba odpovedal „V prvom rade sa cítim ako muzikant, ale vzdelanie mám výtvarné a živím sa písaním“.

Koľko ľudí, toľko chutí – to je staré známe porekadlo, ktoré v poslednej dobe používame čoraz častejšie. A platí to ako pri knihách, tak i pri rôznych časopisoch. Je teda na Vás, milí priatelia, čitatelia, či náhodní návštevníci knižnice. V piatok 28. marca 2014 o 16:30 hod. máte možnosť prísť si vypočuť do Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na Lipovú 3 šéfredaktora mesačníka ZEM A VEK Tibora Eliota Rostasa. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, riaditeľka Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk      Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore