Tlačové správy

Vplyv stravy na mozog človeka

Občianske združenie Život a zdravie v spolupráci s Gemerskou knižnicou Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja privíta na Lipovej ul. č. 3 v spoločenskej miestnosti v piatok 20. júna 2014 a v nedeľu 22. júna 2014 o 18:00 hod. profesora Johna Scharffenberga, MD, MPH. Pre širokú verejnosť bude mať hosť pripravené nasledovné prednášky – v piatok na tému „Prevencia proti rakovine – riešenie existuje“ a v nedeľu „Vplyv stravy na mozog človeka“.

Profesor John Scharffenberg, MD, MPH sa narodil v Schanghaji v roku 1923. Doktorát získal v oblasti výživy, ktorá bola jeho hlavným študijným odborom na Harvardskej Univerzite a venoval sa výskumu cholesterolu a aterosklerózy. Ako profesor Univerzity v Loma Linde USA a hlavný školiteľ lekárov v oblasti primárnej prevencie sa stal uznávaným odborníkom a priekopníkom pri tvorbe vzdelávacích programov pre verejnosť, ktoré sa stále úspešne používajú. Je autorom viacerých publikácií o vplyve výživy na civilizačné ochorenia. Je známym prednášateľom nielen v USA ale aj v zahraničí.

„Už v minulom období Profesor John Scharffenberg, MD, MPH navštívil Slovensko“ povedal Jozef Kopilec lektor OZ Život a zdravie. „Na trase medzi Lučencom a Košicami nemáme žiaden Klub zdravia a tak sme oslovili vedenie knižnice v Rožňave, či by sa nepodujali zorganizovať prednášky pre verejnosť“ dodal pán Kopilec.

Kluby zdravia na Slovensku organizuje Občianske združenie Život a zdravie. Prednášky zamerané na zdravý životný štýl sa uskutočnia v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3 v dvoch termínoch: v piatok 20. júna 2014 o 18:00 hod. na tému „Prevencia proti rakovine – riešenie existuje“ a v nedeľu 22. júna 2014 o 18:00 hod. na tému „Vplyv stravy na mozog človeka“. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk      Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

zdroj : www.klubyzdravia.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore