Tlačové správy

Inventúra nálezov a strát

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás pozýva do svojich priestorov v piatok 27. júna 2014 o 17:00 hod. na stretnutie s regionálnym autorom Albertom Šmihulom, ktorý uvedie svoju najnovšiu básnickú zbierku Inventúra nálezov a strát do literárneho života.

Albert Šmihula sa narodil v Hybiach, kde prežil aj svoje detstvo. V Nitre vyštudoval stavebnú priemyslovku a v Pardubiciach ekonomickú školu. Básnické prvotiny začal písať vo svojich osemnástich rokoch a publikoval ich v rôznych periodikách. „Moje básnické zbierky sa nachádzajú v poličkách s knihami mnohých obyvateľov rodnej obce Hybe, ako aj v Rožňave a blízkom okolí,“ prezradil pán Šmihula a pokračoval: „… ale samozrejme aj v mnohých iných mestách. Milujem poéziu, ale svoj voľný čas venujem aj maľovaniu a fotografovaniu.“

Autor básnických zbierok Nežné dotyky (2000), Na konci leta (2004), Trblietanie (2009 – spoločne s hybskými autormi), Papierová ruža (2010) rozšíri svoju básnickú tvorbu o najnovšiu knihu Inventúra nálezov a strát.

V zbierke básní, ktorá bude mať v daný deň premiéru, nájdete napríklad báseň Pohľady na svet, z ktorej vyberáme krátku ukážku  – „Zvláštny pohľad na  svet je z detskej kolísky, aj zo sedla koňa. Spoza volantu auta, spod kopuly padáka…“, či báseň s názvom Spievam šťastím, Sezónne lásky, Milanovi Rúfusovi a mnoho ďalších. Viac Vám prezradí samotný autor, ktorý sa teší na stretnutie s čitateľmi.

Aj napriek nadchádzajúcemu dovolenkovému obdobiu a letným dňom Vás srdečne pozývame v piatok 27. júna 2014 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3 kde Albert Šmihula (básnik, maliar, fotograf) predstaví svoju najnovšiu básnickú zbierku Inventúra nálezov a strát. Vstup je voľný.

 

Tatiana Bachňáková, riaditeľka

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore