Tlačové správy

Primátor verí v čo najvyššie víťazstvo slovenských hádzanárov, aj keď ho môže vyjsť draho

Košice sú nielen budúcim Európskym hlavným mestom kultúry, ale aj mestom športovcov a športových fanúšikov. V sobotu 9. júna majú Košičania opäť možnosť ukázať svoju súdržnosť.  Hádzanári Slovenska nastúpia o 16.00 h v Steel Aréne proti Bielorusku na prvý zápas II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2013, ktoré sa budú hrať v Španielsku. Primátor Richard Raši sa rozhodol za každý gól, ktorý od našich hráčov zinkasuje bieloruský brankár, venovať zo svojich peňazí 100 € na rozvoj detskej hádzanej v meste.

Richard Raši je veľkým podporovateľom športu detí a mládeže a o to viac si ceníme aj takúto pomoc. Finančné prostriedky plne využijeme na prácu s mládežou, ktorú sa snažíme stále viac motivovať a privádzať k športu,“ povedal  Martin Farkašovský, prezident Mestského hádzanárskeho klubu Košice.

V Košiciach začína projekt rozširovania hádzanárskeho športu pre žiakov základných škôl . „ Takéto projekty stoja nemalé finančné prostriedky, čo je dôvod, prečo som sa rozhodol prispieť sumou 100 € za každý jeden gól, ktorý naši reprezentanti nastrieľajú Bielorusom. Dúfam, že sa našim bude dariť čo najlepšie a tak sa aj oni stanú aktívnymi podporovateľmi mládežníckej hádzanej v našom meste, “dodal primátor.

Košičania, príďte zajtra o 16-tej vytvoriť skvelú atmosféru do Steel arény a povzbudiť tak svojim fandením slovenských hádzanárov.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore