Tlačové správy

V Knižnici pre mládež mesta Košice pripravili podujatie Rozprávkoví detektívi alebo Rozprávky do TMY

Karpatský Euroregión Slovensko, Knižnica pre mládež mesta Košice a Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, krajské stredisko Košice spoločne pripravili komunitné podujatie určené slabozrakým a nevidiacim deťom, deťom z detských domovov a z marginalizovaných rómskych komunít.

Podujatia budú hneď dve. Uskutočnia sa v utorok, 6. novembra 2018 so začiatkom o 9:00  a o 11:00 hodine, informuje Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice. „A ako inak, obe budú prebiehať v našej bezbariérovej pobočke Nezábudka na Poľovníckej ulici, ktorá nikdy nezabúda práve na deti s rôznymi typmi hendikepu.“ Deti čaká naozaj pestrý program. „Celé to bude také krásne rozprávkové. Budeme čítať rozprávky z kníh, ktoré pre deti napísali zrakovo postihnutí autori. A čítať sa bude aj z kníh v špeciálnom Braillovom písme, písme pre nevidiacich, ktoré nám v tejto špecializovanej pobočke samozrejme tiež nechýbajú.“

Po aktivitách s knihami prídu na rad zábavné tvorivé dielne a rôzne súťaže. Niečo o tom už prezrádza, Eduard Buraš, riaditeľ združenia Karpatský Euroregión Slovensko,  autor projektu: „Deti si spoločne zasúťažia, zahrajú sa so zvukovým pexesom a vyrobia si farebné okuliare. Samozrejme očakávame tie najnovšie módne trendy.“ Uplatnia sa aj malí rozprávkoví detektívi. „Tí si spolu vyhotovia neodmysliteľnú pomôcku každého správneho detektíva, lupu.“

Na záver je avizované ešte jedno zaujímavé prekvapenie. „Deti si vyskúšajú ako sa píše ich meno v slepeckom písme. Náš hosť, pán Hudák, ktorý príde najmä čítať z kníh v Braillovom písme, so sebou totiž prinesie zázračný prístroj.“ Nás naozaj veľmi zaujíma aký? „O tom nech nám už porozpráva on sám. Veď, keby som to prezradil, nebolo by to už prekvapenie,“ tajnostkársky dodáva Eduard Buraš. „Ak vás to teda zaujíma, potom sa určite zastavte osobne, u nás v knižnici to žije vždy,“ pozýva Iveta Hurná.

Veselé stretnutia v knižnici sa uskutočnia v rámci projektu Rozprávkoví detektívi, alebo Rozprávky do TMY a finančne ich podporilo Ministerstva kultúry.

Viera Ristvejová, Knižnica pre mládež mesta Košice

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore