Tlačové správy

S podpredsedom vlády SR Richardom Rašim v košickej spoločnosti DB Biotech o podpore vlády pri financovaní vedy a výskumu

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši navštívi v piatok 9. novembra 2018 o 10:00 hod. spoločnosť DB Biotech na Popradskej ulici 80 v Košiciach. S jej predstaviteľmi bude diskutovať o možnostiach podpory vlády pri financovaní vedy a výskumu.

DB Biotech je slovenský výrobca špecifických, klonálnych králičích protilátok na diagnostické a vedecké účely. Spoločnosť má sídlo v Košiciach, kde všetky svoje produkty vyvíja, vyrába a testuje. Výroba protilátok je založená na jedinečnej a inovatívnej technológii, ktorá je majetkom spoločnosti, a ktorá vychádza z viac než 30 ročných vedeckých skúseností vo vrcholových laboratóriách v Európe, USA a v Kanade. Touto technológiou produkované protilátky vykazujú signifikantne vyššiu afinitu a aviditu, než porovnateľné protilátky získané štandardnými metódami, bez negatívneho vplyvu na ich použiteľnosť. Technológia DB Biotech už pomohla vyriešiť aj niekoľko problémov, s ktorými si klasické technológie, rozšírene vo svete,  nedokázali poradiť.

Naše protilátky sa používajú v aplikáciách od diagnostiky v ľudskej patológii až po vedecko-výskumné účely, konkrétne, pokrývajú skorú diagnostiku onkologických ochorení, leukémií, neurodegeneratívnych a imunologických ochorení, a čiastočne aj niektoré infekčné choroby (Zika, mononukleóza, priónové ochorenia). V súčasnosti naša spoločnosť ponúka tri línie protilátok, jednu pre aplikáciu v imunohistochemickej patologickej diagnostike, jednu pre Western blotové aplikácie a jednu pre aplikácie v prietokovej cytometrii. Vyrábame tiež duálny detekčný systém (myš/králik), tiež pre použitie v imunohistochemických aplikáciách. V portfóliu máme 141 protilátok, ktoré predávame do 39 krajín sveta. Všetky naše výrobky sú IVD CE certifikované. Spoločnosť DB Biotech má dva ISO certifikáty, a to ISO 9001:2015 a ISO 13485:2016 (certifikované u Lloyd’s Register LRQA, London, UK).

K dispozícii máme tiež špičkovo vybavené proteomické laboratórium umožňujúce pomocou hmotnostného spektrometra študovanie akéhokoľvek proteínu spojeného s ľubovoľným patologickým procesom. To nám umožňuje simultánne vyvíjať nové, originálne protilátky na diagnostiku, alebo potenciálne aj na liečbu.

Medzi ďalšie výhody, ktoré sme schopní ponúknuť partnerom patria: rýchla dostupnosť našich produktov, väčšinu máme aktuálne na sklade, významná cenová flexibilita, vyplývajúca z faktu, že sme výrobcovia toho, čo predávame, a krátke dodacie lehoty. Kvalitný zákaznícky servis je samozrejmosťou.

Dr. Peter Molnar DVM, PhD., obchodný riaditeľ

DB Biotech, Inc.

Popradská 80

040 11 Košice

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na: info@dbbiotech.com, alebo  molnar@dbbiotech.com .

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore