Aktuality

KONFERENCIA PRAGUE MEDIA POINT – What’s Working (Čo funguje)

5.-7. decembra 2019

Na začiatku decembra sa stretnú v Prahe významní novinári a novinárky, profesionáli a profesionálky z médií, akademickej obce a mnoho ďalších, aby diskutovali o tom, čo funguje vo svete žurnalistiky a médií.

Mnoho už bolo povedané aj napísané o problémoch, s ktorými sa nezávislé médiá stretávajú v modernom svete. Omnoho menej pozornosti však bolo venovanej tomu, čo naozaj funguje, ak sa to netýka veľkých a dostatočne financovaných hráčov v Spojených štátoch amerických a v západnej Európe. Nádejné príklady, ktoré majú reálny dopad a potenciál pre adaptáciu, však našťastie existujú aj inde.

Šiesta medzinárodná interdisciplinárna konferencia Prague Media Point sa zameria práve na tieto inšpiratívne príbehy. Ponúkneme mix odborných prezentácií, vrátane prejavov, stretnutí s inovátormi, ktorí budú vysvetľovať svoje riešenia a možnosti podpory výmeny know-how a kontaktov. Tak ako v minulých rokoch, sa aj tentokrát konferencia detailnejšie zameria na región strednej a východnej Európy, napriek tomu sa však tešíme aj na prípady a trendy z ostatných častí sveta.

Jeremy Druker, spolupredsedajúci konferencie a výkonný riaditeľ spolku Transitions, povedal: „Tešíme sa, že budeme môcť českým a medzinárodným expertom ukázať projekty, ktoré prinášajú nádej, oproti pesimistickým prognózam, ktoré často počúvame.“

Počas troch dní sa dotkneme širokého okruhu tém. Jakub Klepal, spolupredsedajúci konferencie a riaditeľ spoločnosti KEYNOTE, povedal: „Náš program je ambiciózny, ponúkneme mix inovatívnych prístupov ako žurnalistiku zameranú na riešenie, investigáciu z otvorených zdrojov, posledné trendy v podcastingu a oveľa viac. “

Na konferencii vystúpia:

  • Alexandra Borchardt, Senior Research Associate, Reuters Institute for the Study of Journalism, University of Oxford
  • Mark Rice-Oxley, riaditeľ špeciálnych projektov, The Guardian
  • Emily Kasriel, riaditeľka partnerstiev a špeciálnych projektov, BBC World Service
  • Pierre Romera, Chief Technology Officer, Medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov
  • Zuzanna Ziomecka, mediálna odborníčka, konzultantka, bývalá šéfredaktorka, NewsMavens
  • Aliaume Leroy, investigatívny novinár pracujúci s otvorenými zdrojmi, BBC Africa Eye, Bellingcat
  • Silvie Lauder, novinárka, Respekt
  • Folker Hanusch, profesor žurnalistiky, Univerzita vo Viedni
  • a ďalší

Prague Media Point je každoročná konferencia, zameraná na diskusiu o zmenách mediálneho prostredia a o aktuálnych výzvach, ktorým médiá čelia. Jej cieľom je prepájať špičkových akademikov, novinárov, vydavateľov a ďalších expertov na klasické i nové médiá. Prague Media Point je unikátne medzinárodné stretnutie so zameraním na región strednej a východnej Európy, ktoré je organizované neziskovou organizáciou Transitions a spoločnosťou KEYNOTE.

Projekt je podporovaný: Medzinárodným Višegrádskym fondom, Česko-nemeckým fondom budúcnosti, Ministerstvom kultúry SR, Deutsche Welle, Hl. m. Praha, Heinrich Böll Stiftung Prague, Rakúskym kultúrnym fórom, Nórskym veľvyslanectvom v ČR, Švajčiarskym veľvyslanectvom v ČR, ČTK českénoviny.cz, Švédskym veľvyslanectvom, Syndikátom novinárov ČR, ResPublica Nova, Denník N, Albanian Media Institute, Štúdiom nových médií – Univerzita Karlova, Katedrou žurnalistiky a mediálnych štúdií – Masarykova univerzita, Maďarským centrom pre nezávislú žurnalistiku, Inštitútom komunikačných štúdií a žurnalistiky – univerzita Karlova, Balkan Investigative Reporting Network, Školou médií a žurnalistiky v Bratislave, Úniou vydavetelů, NYU Prague, Project Syndicate, Krytyka polityczna, European Journalism Observatory, Letnou školou žurnalistiky Karla Havlíčka Borovského a Nadáciou pre nezávislých novinárov.

Novinárske akreditácie žiadajte na emailovej adrese: pmp@keynote.cz Akreditácia je k dispozícii v obmedzenom počte a je prideľovaná predovšetkým mediálnym partnerom.

Informácie pre záujemcov o účasť: Vstupenky je možné zakúpiť tu. Do 30. septembra 2019 je pri príležitosti Medzinárodného dňa demokracie k dispozícii celkom 15 vstupeniek za cenu iba 50 EUR / ks (bežná cena je 145 eur). Ponuka platí do vypredania uvedeného počtu vstupeniek. Pre získanie tejto ceny použite kód ddPMP2019

Kontakt:

Dagmar Caspe

Projektová koordinátorka

Email: caspe@keynote.cz

Tel: +420 776 202 908

www.praguemediapoint.com

Twitter: @MediaPrague

Facebook: / praguemediapoint

Vstupenky: www.eventbrite.com

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore