Aktuality

ENIESA & PJ´s LAB pokrstia album JABLKO v KOŠICIACH spolu s Frantou ČERNÝM

Druhého februára  2020 zažijú Košice krst nového Eniesinho albumu s názvom Jablko, ktorý vydáva košické vydavateľstvo Hevhetia. Okrem štúdia Lukáša Chromeka v Prahe, vznikala väčšina piesní pod rukami spoluautora nahrávky, Pavla Jeňa (PJ´s LAB), v košickom štúdiu UnderGroove Records. Jablko produkoval frontam kapely Čechomor, Franta Černý, ktorý pomáhal aj so spevom.

Všetkých troch autorov si budete môcť vychutnať na sprievodnom koncerte v košickom novootvorenom hudobnom podniku Yama už prvú februárovú nedeľu. Nebude chýbať ani väčšina hostí, muzikantov, ktorí sa svojimi hlasmi i nástrojmi podieľali na vzniku “jablčných piesní”.

Pozvanie krstiť tento folklórom zafarbený projekt prijal aj umelecký vedúci a choreograf folklórneho súboru Železiar, Vlado Urban.

“Myšlienkou projektu Jablko, je spájanie svetov cez hranice krajín, ľudí aj umeleckých smerov. Preto sa veľmi teším že na jednom pódiu uvidíme spev, kombináciu rôznych, často až kontrastných žánrov hudby, rozprávkové klipy, z ktorých bude mať jeden premiéru a dokonca náš tradičný folklórny tanec. Veď čo v sebe nesie väčšiu vášeň a živú energiu, ktorá je práve tým, čo chceme tomuto albumu popriať na jeho ceste k našim poslucháčom? Nenechajte si ujsť toto jedinečné spojenie na jednom pódiu a prídite za nami do Yamy. Tešíme sa na vás!” (Eniesa)

Sandra E. Urbančíková

Ilustrácia: cover fotografia albumu Jablko 2020 (Sandra E. Urbančíková)
Fotografie: Michaela Hermína

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore