Tlačové správy

Košice sa dnes otvoria na LOH 2012 v Londýne ako brána východného Slovenska a Európske hlavné mesto kultúry 2013

V pondelok  30. júla 2012 sa na Letných olympijských hrách 2012 v Londýne predstavia návštevníkom najväčšieho športového sviatku na svete aj Košice. Najmä vďaka projektu Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 chcú Košičania prilákať čo najväčší záujem svetovej verejnosti nielen o samotné mesto, ale aj o celé východné Slovensko.

„Košice predstavujeme zahraničným novinárom a touroperátorom ako vstupnú bránu východného Slovenska, z ktorej je všade blízko. Z Košíc sa môžu návštevníci dostať do hodiny až dvoch do Vysokých Tatier i Tokajskej oblasti. Môžu navštíviť šesť lokalít UNESCO – prírodných vzácností a kultúrnych objektov, zapísaných v zozname svetového dedičstva.

V oficiálnom Slovenskom dome na mimoriadne atraktívnom mieste neďaleko Piccadilly Circus budeme prezentovať 14 top podujatí projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Napríklad Bielu noc – mimoriadne úspešný festival svetiel, ktorý sa koná v Košiciach ako v jedinom meste krajín V4. V spojení tohto festivalu s populárnym Medzinárodným maratónom mieru dokážeme v prvý októbrový víkend ponúknuť zahraničným turistom naozaj výnimočný víkendový pobyt. Podobných jedinečných príležitostí navštíviť naše mesto a región chceme predstaviť na letnej olympiáde viac.

Do Londýna sme doviezli kus Košíc a východného Slovenska a usilujeme sa o to, aby si návštevníci po zhliadnutí našej prezentácie povedali, že Košice a východné Slovensko treba vidieť na vlastné oči,“ hovorí Peter Germuška, manažér pre rozvoj turizmu v neziskovej organizácii Košice 2013.

„Prezentácia pre zahraničných touroperátorov a médiá v Slovenskom olympijskom dome zastrešená Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch je jednou z ďalších aktivít, ktoré robíme, aby sme dostali naše mesto a región na turistickú mapu Európy“, doplnila Iveta Niňajová, výkonná riaditeľka mestskej organizácie cestovného ruchu KOŠICE – Turizmus.

Košiciam patrí na LOH 2012 v Londýne dnes dopoludnia Slovenský dom, vo večerných hodinách sa predstavia dnes a zajtra aj v Sports Cafe London, v ktorom vystúpia kvalitné hudobné zoskupenia – v prvý deň Silvayovci a na druhý deň AMC Trio. Silvayovci ponúknu poslucháčom naozaj netradičný zážitok. Zahrajú okrem iných skladby Michaela Jacksona na cimbale a fujare.

Netradičná a pútavá je celá prezentácia Košíc, založená na spojení kultúry a športu. Práve takéto spojenie je vo Veľkej Británii mimoriadne úspešné a počas olympijských hier nadobúda ešte väčší význam. Návštevníci expozície Košíc majú v Sports Cafe London napríklad možnosť na bežiacom páse sledovať projekcie o Košiciach a získavajú tak pocit, že sa pohybujú priamo v metropole východného Slovenska. Zároveň dostávajú možnosť zasúťažiť si s časom. Ak do dvoch minút pohybom na bežiacom páse dokážu spáliť sto kalórií, získavajú ako cenu vlastnú fotografiu na pozadí košických dominánt.

Letné olympijské hry 2012 v Londýne začali a Košičania určite pevne držia palce nielen našim športovcom, aby priniesli domov z LOH v Londýne čo najviac medailí, ale aj vyslancom Košíc, aby priniesli do nášho mesta a na východné Slovensko čo najviac turistov z celého sveta.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore