Tlačové správy

Albrecht Trio v Košiciach

Štátna filharmónia Košice (ŠfK) pokračuje v cykle komorných koncertov aj v novembri. Domácemu publiku predstaví dychové nástroje v novom svetle bratislavský súbor Albrecht Trio. Ansámbel založili poprední reprezentanti slovenského interpretačného umenia, ktorí dlhoročne pôsobia ako prví hráči dychových sekcií v orchestri Slovenskej filharmónie. Matúš Veľas – hoboj, Jozef Eliáš – klarinet a Peter Kajan – fagot. Komorný koncert uvedie diela Iberta, Podprockého, Rajtera, Tansmana a Aurica vo štvrtok 4. novembra 2021 o 19:00 hod. v Dome umenia.

 

Kolegovia z filharmónie

Impulzom k vzniku Albrecht Trio bolo spoločné vystúpenie na pôde Slovenskej filharmónie v júni 2020, kde sa na koncertnom pódiu kolegovia po prvý raz zišli ako komorné teleso. „Cieľom komorného zoskupenia Albrecht trio je priniesť na koncertné pódiá skladby, ktoré v našich končinách zaznievajú skôr sporadicky. Ide o hudbu farebnú, plnú humoru, lásky i romantiky. Radi by sme našou hrou sprostredkovali poslucháčom diela významných zahraničných, ale aj slovenských skladateľov. Sme presvedčení, že aj na tomto koncerte si príde na svoje každý poslucháč,” uviedol hobojista Matúš Veľas.

Dychové trio chce prispieť k šíreniu odkazu dvoch veľkých osobností hudobnej Bratislavy: dirigenta, skladateľa i pedagóga Alexandra Albrechta (1885 – 1958) a muzikológa, hudobníka, umenovedca i pedagóga Jána Albrechta (1919 – 1996). Zameriava sa na popularizáciu tvorby skladateľov bratislavskej a slovenskej proveniencie, ako aj na interpretáciu diel významných reprezentantov svetovej hudby.

Komorný koncert prebehne v režime KZ – pre kompletne zaočkovaných návštevníkov. 

 

Kontakt pre médiá:

Lucia Radzová, PR manažérka ŠfK

+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

 

Foto: Terézia Plešová Popelková

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore