Prešov

Novinárske kolky pod Šarišským hradom

Veľký Šariš: V kolkárni Slavoja Veľký Šariš sa uskutočnil už dvadsiaty prvý ročník tradičného športového podujatia Novinárske kolky, ktoré organizuje regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove v spolupráci s mestom Veľký Šariš.

Novinárske kolky 2021 – Víťazné družstvo: M. Jusko, Ľ. Kašický, L. Rákošová

Záštitu nad podujatím mal primátor Veľkého Šariša Viliam Kall, ktorý pred začatím športových zápolení novinárov informoval o rozvoji mesta a realizácii dôležitých projektov. Mesto pod Šarišským hradom je v tomto roku aj Európskym mestečkom športu, čo je preň jedinečnou a historickou udalosťou. Viliam Kall vyslovil radosť z prezentácie jednotlivých športov v priebehu roka a predovšetkým z úspešnej realizácie projektov športovej infraštruktúry.

Medzi ženami dominovala Miroslava Baranová

Družstvo My Prešovské noviny (D. Dadej, A. Galajdová, V. Dadej) skončilo na treťom mieste

Samotná súťaž sa hrala na 50 hodov. V kategórii mužov zvíťazil Milan Jusko, medzi ženami dominovala Miroslava Baranová. Zastúpenie na turnaji mala aj redakcia týždenníka MY Prešovské noviny – počínala si úspešne, aj jej členovia sa tešili z pódiových umiestnení. Farby Veľkého Šariša reprezentoval publicista Pavel Zavacký – striebornú medailu získal v súťaži družstiev, medzi jednotlivcami nad 55 rokov bol štvrtý.

„Keď som súťažil na prvom ročníku v roku 2001, ani mi nenapadlo, že som pri zrode tradície,“ zvýraznil predseda RO SSN v Prešove Milan Grejták.

Ženy, ktoré obsadili stupne víťaziek: 1. M. Baranová 210 bodov (v strede), 2. L. Rákošová 178 (vpravo), 3. A. Galajdová 158.

„Dôležité je to, že pretrvala pohostinnosť tohto mesta a myšlienka spájať novinárov športom.“

„Treba oceniť, že turnaj sa uskutočňuje každoročne bez prerušenia,“ poznamenal jeden z jeho organizátorov, športový novinár Ján Jacoš. „Stretávajú  sa na ňom viaceré generácie žurnalistov, zašportujú si, podebatujú, vymenia skúsenosti.“     Aktéri podujatia si minútou ticha uctili pamiatku legiend kolkárskeho športu pod Šarišským hradom – Jána Pekára (1921 – 2016) a Miroslava Vitkoviča (1948 – 2021).
Výsledky 

Muži:

1. M. Jusko 262, 2. V. Zamborský 234, 3. M. Grejták 210,
do 55 rokov: 1. M. Jusko 262, 2. D. Dadej 198, 3. V. Dadej 168,
nad 55 rokov: 1. V. Zamborský 234, 2. M. Grejták 210, 3. Ľ. Kašický 203,
Ženy:
1. M. Baranová 210, 2. L. Rákošová 178, 3. A. Galajdová 158.
Družstvá:
1. Kolesá Smile (M. Jusko, Ľ. Kašický, L. Rákošová) 643, 2. RO SSN Prešov (V. Zamborský, M. Baranová, J. Jacoš), Veteráni Press (M. Grejták, P. Zavacký) po 615, 3. My Prešovské noviny (D. Dadej, A. Galajdová, V. Dadej) 524.
(jac)
Foto: (mig)

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore