Tlačové správy

X-ART/KONCERT V GALÉRII: CESTA ZA SNOM

  • Produkcia/ kontakt:  Galéria umelcov Spiša (GUS) – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Zimná 46, Spišská Nová Ves, www.gus.sk
  • Termín podujatia: 27. 7. 2022, streda o 19.00
  • Kurátor projektu: Peter Machajdík, 0910 476544
  • Autor: Adam B.eye Hrušovský, 0907 431088
  • Kontakt pre médiá: Mgr. Lucia Benická, riaditeľka GUS, riaditel@gus.sk, 0948 882717

Galéria umelcov Spiša, ktorej zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, uvádza v rámci projektu X-ART / KONCERT V GALÉRII unikátne vystúpenie, fingerdrumming producenta a tvorcu vlastnej hudby B.eye. Ťažiskom performancie hudobníka B.eye (vlastným menom Adama Hrušovského) je samplovanie starých, už známych skladieb a komponovanie nových melódií s využitím moderných počítačových technológií v prepojení s vlastnými klipmi a grafikou.

Cieľom projektu X-ART / KONCERT V GALÉRII je prezentovať experimentálnu hudbu v prepojení na umelecké médiá ako hudba, tanec, výtvarné umenie a performancia, v koncepcii renomovaného hudobníka a skladateľa Petra Machajdíka. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 Hudobník B.eye o tvorbe:

…a od kedy mám mpc som sa zobudil zo sna do sna…dlhé roky som sníval o tom, čo robím nikdy som nespravil ten krok a neodhodlal som si kúpiť mpc, až jedného dňa kedy sa môj život jednoducho rozpadol na prach,  tak vtedy som si kúpil mpc odrazil od dna  a dodnes som na ceste… CESTAZASNOM.“ 

Profil interpreta:

B.eye (vl. m. Adam Hrušovský). Inštrumentalista, producent a tvorca vlastnej hudby, videoklipov a grafiky. Narodil sa v roku 1989 v Košiciach. Študoval na Katedre výtvarných umení a intermédií na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach. Sampluje staré skladby a komponuje nové melódie, spája s vlastnými klipmi a grafikou. Produkuje a zároveň live hrá vlastnú hudbu na MPC. Intenzívne pracuje na inštrumentálnom albume s názvom SEDEM, kde predstaví sedem rôznych skladieb s videoklipmi, ktoré vyrozprávajú príbeh o autorovi.

Na stiahnutie program, plagát, TS:

http://gus.sk/index.php/programy/aktualne/program/x-art-koncert-v-galerii-cestazasnom

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore