Tlačové správy

Už po desiaty krát sa v košickej ZOO stretnú rozprávkové bytosti

Veľký festival maskotov navštívi viac ako štyridsať postavičiek

V nedeľu 11. septembra 2022 sa  uskutoční už 10. ročník jedinečného podujatia pod názvom Veľký festival maskotov.  Do košickej ZOO zavíta vyše 50 postavičiek, medzi ktorými budú napríklad postavičky z rôznych rozprávok,  zvieratká, maskoti firiem, spoločností a športových klubov, či populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho. Nebude chýbať Macko Pu, Káčer Donald, Shrek, Labková patrola a mnoho iných. Deti sa s nimi budú môcť odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Môžu sa tiež zapojiť do pochodu maskotov a spoločného tanca s maskotmi.

Súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 14:30 hod., bude pódiový program, v ktorom sa predstaví Ujo Ľubo s  minidisko, zaujímavý bude tanečný blok Tanečného klubu G-mini dance team, vystúpi tiež UsmievAnka, či kúzelník Gabi. Na deti čakajú aj rôzne hry a súťaže. Počas podujatia nebudú chýbať ani sprievodné aktivity ako tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár, zaujímavé prezentácie partnerov a ďalšie atrakcie.

 „Podujatie je veľmi milým spestrením začiatku školského roka. V tomto roku sme päť venovali zvýšenú pozornosť kvalitnému organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek, koordinovanie parkovania a  posilnená bude pravidelná linka č.29, práve tú odporúčame našim návštevníkom využiť. Takisto odporúčame návštevníkom prichádzať postupne už od rána, aby sa vyhli náporu, ktorý očakávame okolo obeda. Sme radi, že naša ZOO ponúkne ďalšie zmysluplné podujatie a veríme že v nedeľu 11. septembra zavíta do ZOO opäť množstvo návštevníkov“, uviedla Eva Malešová z košickej ZOO.

„Sme veľmi radi, že obľúbené podujatie Veľký festival maskotov oslávi v nedeľu už desiaty ročník. Deti jednoducho maskotov milujú, radi sa s nimi fotia, túlia sa k nim. Podujatím chceme vyplniť program rodinám s deťmi a zároveň pomôcť košickej ZOO, s ktorou veľmi intenzívne spolupracujeme. Podujatie sa nám podarilo aj keď s obmedzeniami realizovať aj počas dvoch pandemických rokov, tešíme sa, že v tomto roku ho môžeme realizovať bez obmedzení. Rodiny s deťmi sa určite majú na čo tešiť“, prezradil Róbert Schwarcz z Detskej organizácie Frigo, ktorá podujatie realizuje.

V prípade záujmu o ďalšie informácie kontaktujte:

Mgr. Eva Malešová, ZOO Košice, propagacia@zookosice.sk, 0948170020

Mgr. Róbert Schwarcz, Detská organizácia Frigo,  robert.schwarcz@gmail.com, 0907372428

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore