Tlačové správy

Koncert pre 229 tvárí. Na fotografiách.

“Koncert pre 229 tvárí. Na fotografiách.” Je spoločnou iniciatívou viacerých ideovo spriaznených slovenských organizácií a združení. Zámerom podujatia je vyjadrenie solidarity a spolupatričnosti s 229 rukojemníkom zajatých teroristami 7. októbra v Izraeli. Koncertom chceme vyslať nádej na ich prepustenie aj rodinám násilne odvlečených.

Husľový koncert sa uskutoční pre hľadisko, v ktorom budú symbolicky, namiesto poslucháčov, umiestnené tabule s fotografiami 229 tvárí – obetí únosu radikálov z palestínskeho teroristického hnutia Hamas. Hľadisko bez divákov je metaforou na prázdne miesto v srdci po zmiznutých osobách.

Podujatie sa koná v piatok 3.11. o 14.00 hodine v priestoroch kráľovskej sály Zvolenského zámku bez prítomnosti publika. Hrá husľový virtuóz Ľubo Šamo.

Organizátormi podujatia sú Veľvyslanectvo štátu Izrael na Slovensku, Ústredný zväz židovských náboženských obcí na Slovensku, ICEJ Slovensko (Medzinárodné kresťanské veľvyslanectvo Jeruzalem, pobočka na Slovensku). Záznam koncertu, spolu s fotografiami 229 rukojemníckych obetí, budú prostredníctvom audio-video záznamu prenášané do online prostredia.

“Inšpirovali sme sa podobným podujatím v Izraeli. Rozhodli sme sa pre túto formu, aby sme vyslali čisté, jednoduché posolstvo. Nie je to politicky angažované podujatie, chceme ním vyjadriť predovšetkým ľútosť a odpor voči násiliu a utrpeniu, ktoré nášmu srdcu drahá krajina zažíva” povedal jeden z iniciátorov podujatia, Jozef Klement.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore