Tlačové správy

Sviatok literatúry

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou i tento rok spolupracuje s Českým centrom a Košicami 2013 – Európskym hlavným mestom kultúry, resp. OZ Slniečkovo ako garantmi na podujatí Noc s literatúrou. Účelom v poradí už 7. ročníka medzinárodnej akcie, na ktorej participujú tiež mestá ako Amsterdam, Praha či Bratislava, je verejnosti formou zážitkového čítania na netradičnom mieste sprostredkovať súčasnú domácu i zahraničnú literatúru.

Pracovníci knižnice si Vás preto srdečne dovoľujú pozvať na Židovský cintorín vo Vranove nad Topľou, kde v stredu 15. mája 2013 od 17:00 hod. začne prezentácia ukážok z tvorby vybraných autorov v podaní pozvaných hostí. Pozvanie prijala i známa slovenská spisovateľka Gabriela Futová. Na tomto mieste si zároveň pripomenieme výročie deportácií židovských rodín z nášho mesta s dôrazom na humanizmus a toleranciu – hodnotami, ktorých nositeľom by malo byť každé umenie vrátane toho písmenkového.

Literárne podujatie bude následne pokračovať od 19:30 hod. v areáli Strednej odbornej školy A. Dubčeka –  OÁZA vo Vranove nad Topľou. Vypočuť si úryvky z knižných noviniek, besedovať o knihách či kultúre ako takej, alebo len tak stráviť zopár príjemných chvíľ v spoločnosti, je vítaný skutočne každý. V prípade nepriaznivého počasia sa sviatok literatúry presunie do priestorov Domu kultúry. Vstup voľný.

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore