Tlačové správy

Tibor Bacsó kandiduje na post starostu MČ Košice – Juh

Kandidát piatich politických strán (NOVA, KDH, SDKÚ, SaS a Obyčajní ľudia), Tibor Bacsó, dnes ohlásil svoju kandidatúru na post starostu MČ Košice – Juh v novembrových komunálnych voľbách. Rodený Košičan pôsobí v advokácii a svoje politické názory vyjadruje verejne aj prostredníctvom stále aktívneho blogu.

Tibor Bacsó (35) pracoval sedem rokov na okresom súde vo funkcii vyššieho súdneho úradníka. Ďalšie takmer tri roky zastával funkciu poradcu sudcu Ústavného súdu. Dnes sa venuje advokátskej činnosti. Počas svojej kariéry sa stretol nielen s trestným, obchodným či exekučným právom, ale aj so spormi týkajúcimi sa starostlivosti o maloletých. Vďaka tomu je schopný riešiť problémy týkajúce sa neefektívneho míňania peňazí, občianske spory a nebojí sa bojovať ani s kriminalitou.

Jeho politická kandidatúra nesie heslo: Čerstvý vzduch pre náš Juh. „Slovensko potrebuje novú politickú generáciu, ktorá tu je, snaží sa a hlási sa o slovo. Nie je mi ukradnutá budúcnosť mesta, kde žijem. Ak však chce človek niečo zmeniť, musí preto niečo urobiť, musí mať ambíciu pohnúť veci k lepšiemu,“ vysvetľuje kandidát. Na problémy poukazuje nielen prostredníctvom svojich blogových príspevkov, ale aj fotografiami na verejnom portáli Odkaz pre starostu či počas dobročinných aktivít. „Politika nie je len o schopnostiach, ale aj o odvahe a vytrvalosti. V samospráve už nestačia len ľudia, čo nič nepokazia. Dnes sa samospráva musí postarať o seba sama a ako sa jej bude dariť, záleží len na nej,“ hovorí Bacsó.

Volebný program odvodil Bacsó zo symboliky erbu mestskej časti. Tri zlaté ľalie a tri mince pripomínajú rozprávku o troch grošoch, z ktorých jeden predstavuje minulosť, druhý prítomnosť a posledný budúcnosť. Kandidát sa chce sústrediť na aktívne prežitie staroby dôchodcov, bezpečnosť a poriadok pre súčasné generácie a sociálnu pomoc mladým. Za najväčší problém mestskej časti však považuje financie: „Problémom je slabá komunikácia MČ s obyvateľmi o ich potrebách, od mladých až po seniorov, a s tým spojené neefektívne míňanie vlastných aj poskytnutých financií,“ vysvetľuje. Všetky zmluvy a potrebné doklady zverejňuje zo zákona mestská časť na svojej webovej stránke, no sumy, o ktorých pojednávajú, sú často prehnané a nesprávne využité. S príchodom nového starostu by sa to malo zmeniť. „Namiesto míňania peňazí je možné zapojiť do práce tých, ktorí o ňu budú mať záujem. Vďaka tomu si budú svoje okolie viac vážiť a vybudujú si k nemu pozitívny vzťah,“ uzatvára Tibor Bacsó. Konkrétne kroky svojho volebného programu zverejní už v najbližších týždňoch.

Kontakt:

JUDr. Tibor Bacsó

E-mail: judr.bacso@gmail.com

Tel.: 0907 664 732     http://www.bacso.sk/

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore