Tlačové správy

Rok Ľudovíta Štúra – výstava

200. výročie narodenia významnej osobnosti

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou Košice prináša pre širokú verejnosť výstavu „Ľudovít Štúr 1815 – 1856“ v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na ul. Lipová 3 v termíne od 4. do 28. februára 2015.

Ministerstvo kultúry SR vyhlásilo rok 2015 za Rok Ľudovíta Štúra. „Výstavu, ktorá pozostáva z 10 panelov som pripravila z našich knižničných fondov pri príležitosti 200. výročia narodenia tejto významnej osobnosti slovenských a českých dejín, zakladateľa modernej slavistickej vedy“ prezradila autorka Mgr. Daniela Slezáková zo Štátnej vedeckej knižnice Košice. „Návštevníci sa môžu oboznámiť s kalendárom života a diela Ľudovíta Štúra, nájdu tam napríklad titulnú stranu školskej písanky 14-ročného Ľudovíta, zápis o prijatí do lýcea, dokument o založení Tatrína, prvé číslo Slovenských národných novín z 1. augusta 1845, alebo aj Štúrov portrét od Maxima Švabinského“ dodala Daniela Slezáková.

O výstavu je v tomto roku veľký záujem, preto ju v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na ul. Lipová 3 môžete vidieť počas výpožičných hodín knižnice do konca februára 2015. Vstup je voľný.

 

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt :

  • www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
  • Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
  • Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore