Tlačové správy

E – škola pomáha študentom zvládnuť stres pri maturite

Tretí marcový týždeň čaká takmer 50 tisíc žiakov na Slovensku  Externá časť Maturitnej skúšky. Dnes (17. marca 2015) sa začali písomné maturity aj  na Súkromnom bilingválnom gymnáziu (SGCR) Katkin Park 2 v Košiciach. Celkovo k záverečnej písomnej skúške v školskom roku 2014/2015 zasadlo do lavíc spolu 12   piatakov a  18 štvrtákov.

Skúška dospelosti sa začala o 9:00 hod. slohovou prácou  zo slovenského jazyka/ literatúry a voliteľného predmetu v druhom  vyučovacom jazyku anglickom (AJ). Maturujúci študenti musia navyše povinne absolvovať skúšku z  ekonómie, a to nie v rodnom jazyku, ale v angličtine. V stredu 18. marca 2015 na študentov školy čaká  druhý vyučovací jazyk (AJ)  a o deň neskôr (19.marca 2015) budú písať test z matematiky. Čas určený na zvládnutie zadaných úloh počas testovania je od 120 do 150 minút.

Na niektorých certifikovaných stredných školách ( Košický kraj 15,29%) sa generálna skúška elektronického testovania uskutočnila  po prvý krát iba pred mesiacom.  S  on–line testovaním tu majú už bohaté skúsenosti  nielen maturanti.

Počas roka sú študenti SGCR testovaní  najmodernejšou technológiou niekoľko krát.  „Testuje sa na všetkých predmetoch, možno iba okrem chémie a matematiky. Čísla sa ľahšie píšu na papier ako v počítači ostatné ide počas polročných a koncoročných testov cez on-line školu už štvrtý rok, “  vysvetľuje Mgr. Ľubica Petríková, riaditeľka SGCR.

Viac ako 160 študentov musí dvakrát za rok  zvládnuť testovací týždeň. Systém je podobný tomu na vysokých školách.  Počas tohto týždňa  sa  iba testuje,   celé je to zabezpečené cez internú on-line školu. „Výhodou je, že naši študenti po odoslaní práce vidia takmer okamžite svoju známku“, tvrdí Petríková. Pri režime on-line testovaní je dôležité myslieť aj na maximálnu  bezpečnosť. „ Je to navyše ekologickejšie. Neminie sa zbytočne veľa papiera, ktorý aj tak po nejakej dobe skončí  nevyužitý. Veríme, že čoskoro sa bude aj na našom gymnázium maturovať s pripojením na internet , pretože máme nato všetky predpoklady“.

Po písomných maturitách čakajú na budúcich absolventov SŠ ešte  ústne skúšky, a to v období od 18. mája do 5. júna 2015.

matura 1  matura 2

matura 3  matura 4

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore