Tlačové správy

V Bábkovom divadle v Košiciach budete mať sladko až za ušami

Bábkové divadlo v Košiciach 15. mája 2015 po prvýkrát predstaví divadelnú inscenáciu mladej režisérky Silvie Vollmannovej „Ako sa ťahá repka“. Inscenácia je určená pre  najmenších divákov a hovorí o tom, čo všetko sa môže stať jednej repke a čo všetko ju čaká, kým sa zrodí sladká pochúťka.

Pôvodný jednoduchý príbeh veľkej repky, ktorú zo zeme pomáha ťahať každý, kto ide okolo, je teda obohatený o ďalšiu dejovú líniu. Jej témou sú najmä kamarátstva (pravé i nepravé) a súdržnosť kolektívu. Repka toho zažije naozaj veľa, od nepríjemného zážitku s kúsancom od poľných zajacov až po veľkú hmyziu svadbu Psoty Repovej a Roztočca Chmeľového. Pri všetkom ju však sprevádza a ochraňuje jej verná priateľka Straka, ktorej zásluhou sa napokon podarí Repku vytiahnuť zo zeme.

DSC_0154_filtered

Čo sa napokon s Repkou stane a vlastne „ako sa ťahá“, to sa dozvie detský divák na našich predstaveniach. Príbeh je rozprávaný s nadhľadom a dávkou humoru za pomoci výraznej scénografie s využitím bábkarských princípov, pestrofarebných bábok a nadrozmernej repy. Dej sa posúva spievanými pesničkami v podaní mladého hereckého kolektívu. „Ako sa ťahá Repka“ je malý príbeh veľkej Repky pre malých i veľkých.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 198 premiér.

Ladislava Juhászová

Kontakty:

  • tel: +421 55 6220455
  • e-mail: sekretariát@bdke.sk, juhaszova@bdke.sk
  • web: www.bdke.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore