Tlačové správy

„Nerušte ma, čítam!“

Pod záštitou primátora mesta Rožňava Pavla Burdigu,  Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu a Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja sa vo štvrtok 21. mája 2015 v čase od 10:00 do 13:00 hod. uskutoční na Námestí baníkov v Rožňave pred malým pódiom hlasné čítanie rozprávkových kníh pre deti pod názvom „Nerušte ma, čítam!“.

Rôzne ankety, štúdie a výskumy dokazujú, že pravidelné čítanie od útleho detstva prinášajú značné výsledky ako v rozvíjaní slovnej zásoby, tak i v porozumení daného čítaného textu. Kniha je predmetom rozvoja osobnosti. V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave počas celého roka pripravujú pracovníčky pre žiakov základných škôl rôzne podujatia na podporu čítania. Pri tomto podujatí zvolili zmenu prostredia.

Každý rodič chce mať úspešné, múdre, vzdelané a inteligentné dieťa“ povedala Janka Mičudová – vedúca Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu  a pokračovala „Minulý rok, keď sme toto podujatie organizovali po prvýkrát sme zistili, že deti rožňavských škôl sa nedali zaskočiť novým prostredím – námestím. Ich hlasné čítanie úryvkov z rozprávkových kníh počulo množstvo okoloidúcich ľudí. Čítanie dospelých striedalo čítanie detí a bude to tak aj v tomto roku. Chceme motivovať deti k pravidelnému čítaniu. Veď k detstvu patria a budú stále patriť princezné, kráľ s kráľovnou, víly, piráti, bosorky a množstvo iných rozprávkových bytostí.“

Pozývame Vás štvrtok 21. mája 2015 na Námestie baníkov v Rožňave v čase od 10:00 do 13:00 hod. aby ste prišli podporiť podujatie pre deti i dospelých pod názvom  „Nerušte ma, čítam!“, ktoré organizuje Mesto Rožňava a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. Čítať úryvky z rozprávkových kníh budú predstavitelia kultúrneho a spoločenského života mesta a aj Vy sa môžete k čítaniu pridať. Stačí, ak si donesiete Vašu obľúbenú knihu,  organizátorom dáte o sebe vedieť a pracovníčky knižnice dajú priestor aj Vám. Príďte presvedčiť okolie, že čítanie môže byť potešením i zábavou, že komunikovať s deťmi je dôležité aj pomocou hlasného čítania. Že čítanie je neodmysliteľnou súčasťou života detí i dospelých. Tešíme sa na Vás!

 V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie prekladá na iný termín, ktorý včas oznámime.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt :

  • www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
  • Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore