Prešov

Funkcionári Tatrana Prešov zápolili s novinármi

Realizačný tím klubu 1. FC Tatran Prešov vyzval novinárov na súboj. Prešovskí žurnalisti skrížili zbrane priamo na ihrisku s tatranistami. Iniciátorom myšlienky bol ukrajinský tréner Tatrana Sergij Kovalec.

Myšlienka vznikla vlastne už na Ukrajine, kde som bol trénerom. Tam sme podobné zápasy hrali. Novinári si skúšali, aké je to na ihrisku v pozícii hráča. Je to dôležité preto, aby vedeli ako je to behať s loptou, striedať ofenzívu s defenzívou. Keď si to vyskúšajú, budú vedieť, že to nie je také ľahké,“ povedal Kovalec pre klubovú stránku 1fctatran.sk.

Organizačne sa na dvoch stretnutiach medzi klubom a zástupcami siedmej veľmoci venoval Slovenský syndikát novinárov, predovšetkým člen výboru prešovskej organizácie Ivan Kriššák. Tréner Kovalec vyjadril nádej, že sa z tejto myšlienky stane tradícia. Svojho času sa takéto zápasy konali pomerne bežne, potom to ustalo.

V tíme Tatrana sa objavilo viacero bývalých ligových hráčov, ktorí teraz odovzdávajú svoje skúsenosti prešovským nádejam – Jozef Džubara, Pavol Vytykač, Marek Fabuľa, či Miroslav Jantek. „Neviem kto koho vyzval, ale bola to sranda, zábava. Čo najviac takýchto zápasov. Bola to aj taká možnosť pre novinárov, aby videli futbal aj z tej druhej, hráčskej strany, nielen z tribúny a aby zažili aké to je. Niekedy by možno kritika bola menej kritická, lebo realita je niekedy iná ako to vyzerá z tribúny,“ cituje klubová stránka M. Janteka.

(ssn)

Foto: Viktor Zamborský

Web: http://www.1fctatran.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore