Tlačové správy

Knižnica oslavuje spolu s deťmi

Knižnica pre mládež mesta Košice, ktorá sa zameriava na prácu s detským čitateľom sa rozhodla osláviť svoje narodeniny aj množstvom zábavných podujatí venovaných práve deťom k ich sviatku. Tohtoročný Medzinárodný deň detí venuje všetkým sídliskovým deťom a ponúkne im zábavu, poučenie aj stretnutia so zaujímavými osobnosťami z rôznych odvetví spoločenského života.

Podujatia venované Dňu detí sa uskutočnia v prvej polovici júna. „Pre deti sme pripravili naozaj množstvo väčších aj menších podujatí. Tie budú prebiehať priamo v priestoroch našich  pobočiek, no i v parku, na školskom ihrisku a tiež pred miestnym úradom. Podarilo sa nám ich pripraviť aj v spolupráci s miestnymi úradmi a základnými školami a venujeme ich všetkým sídliskovým deťom nášho mesta, ktoré s nami radi čítajú.“ Informuje o šnúre podujatí  riaditeľka knižnice, Iveta Hurná.

Na deti čaká Týždeň čítania deťom v rámci celonárodného projektu Celé Slovensko číta deťom (1.6.-.7.6.2015), ktoré prídu svojim čítaním podporiť starostovia mestských častí, vedci zo SAV Košice, pedagógovia, školníci či upratovačky. Uskutočnia sa tiež veľké sídliskové oslavy k Medzinárodnému dňu detí na sídliskách Košice – Nad Jazerom, Dargovských hrdinov, KVP,  Ťahanovce a Košice – Juh, kde sú pre nich pripravené podujatia Prechádzka rozprávkovým parkom; Aka fuka funda luka; Poďte s nami čítať a rásť; Dnes nám bude veselo!; Po stopách indiánov a večerníčkové čítanie Nám sa ešte nechce spať, na muzikantov sa chceme hrať! „Deti sa s nami tiež zabavia na košických dňoch bábkového divadla a hier pre rodiny, Virvare a samozrejme nezabudli sme ani na deti v detskej fakultnej nemocnici, pre ktoré sme pripravili Zážitkovanie s dobrou knihou,“ dodáva Iveta Hurná.

Knižnica ponúkne košickým deťom cez 60 podujatí,  ktorými ale ešte stále nevyčerpala svoje narodeninové prekvapenia a v nasledujúcich mesiacoch sa môžu jej čitatelia tešiť na množstvo ďalších.

Podrobný program akcií bude zverejnený na www.kosicekmk.sk v kalendári podujatí.

Pozor, zmena programu vyhradená.

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore