Tlačové správy

Radostné okamžiky

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a autorka fotografií ZuHuda Photography Vás pozývajú do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č.3 v piatok 4. septembra 2015 o 17:00 hod. na otvorenie výstavy fotografií pod názvom Radostné okamžiky.

Umenie, vášeň, či dokonca biznis. Aj to prináleží fotografii. Napriek dnešnej vyspelej technike je fotografia stále v obľube a je všade. Je súčasťou moderného životného štýlu. V dnešnej dobe si môže kvalitný fotoaparát zadovážiť skoro každý, ale nie každý majiteľ fotoaparátu je fotograf. Fotoaparát sám o sebe je len nástroj, ten nástroj treba vedieť poriadne ovládať. Už nestačí mať len štipku predstavivosti, ak chce niekto preraziť, musí na sebe poriadne pracovať. Stojí to nemalé úsilie, hodiny štúdia, skúšania a veľakrát aj sĺz. Dôležité je aj správne sa rozhodnúť, na aký druh fotografie sa zamerať. A v neposlednom rade, dať o sebe vedieť.

Fotografia nie je pre mňa ani hobby, ani práca,“ hovorí Zuzana, autorka výstavy fotografií detí, ktorá bude mať svoju premiéru na Slovensku začiatkom septembra v Rožňave a pokračuje „fotografia znamená pre mňa oveľa viac. Inšpirujú ma každodenné, celkom bežné situácie. Napriek tomu som získala aj rôzne ocenenia. V Británii sa mi podarilo dvakrát získať ocenenie Top 10 Photographer of the Year za rok 2012 a 2013 v medzinárodnej fotografickej spoločnosti Guild of Photographers sídliacej v UK spolu s ocenením Photographers Bar. Toto ocenenie sa podarilo získať len malému percentu zúčastnených. Na túto cenu som preto veľmi hrdá“, prezradila Zuzana a ešte dodala: „Fotím rodiny a detičky rôznych kultúr a národností. Každý, kto sa postaví pred môj aparát, je pre mňa celebritou.“

Byť v správnom čase na správnom mieste, alebo chcel to takto osud? Neviem. Viem len to, že som vďaka vyspelej technike objavila úžasné a milé fotografie detí, ktorým sa nedalo odolať. Sú balzamom a pohladením duše. Ich autorka žije v zahraničí. I napriek vzdialenosti prijala spoluprácu a jej slová: „Na výstavu sa veľmi teším, bude to moja prvá a som nesmierne rada, že sa s radostnými okamihmi môžem vďaka nej podeliť so širokou verejnosťou“.

Ako sa dostala Zuzana k prvému fotoaparátu, pred akým darom ho uprednostnila, kde nadobudla zručnosti vo fotografovaní, či je súťaživý typ a čo hovorí na paparazov sa môžete dozvedieť priamo od samotnej autorky. Prijmite teda pozvanie v mene Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave a autorky fotografií ZuHuda Photography, ktorá bude na Slovensku len pár dní, na slávnostné otvorenie výstavy do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová 3 pod názvom „Radostné okamžiky“ v piatok 4. septembra 2015 o 17:00 hod. Výstava potrvá do konca septembra a pozrieť si ju môže široká verejnosť v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt :

  • www.kniznica-rv.sk     E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
  • Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
  • Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore