Tlačové správy

GRAND PRIX pre košických bábkarov

Bábkové divadlo v Košiciach sa zúčastnilo 15. ročníka Medzinárodného festivalu bábkových divadiel INTERĽAĽKA 2015, ktorý sa konal 1.-3.10.2015 v Užhorode. Počas trvania festivalu herci bábkového divadla dvakrát odohrali jednu zo svojich najoceňovanejších inscenácii „Potkaniar“ v réžii Olega Žiugždu. Unikátne bábkové predstavenie podľa nemeckej legendy a poémy Mariny Cvetajevovej. očarilo nielen divákov ale aj odbornú porotu, ktorá Bábkovému divadlu v Košiciach udelila „GRAND PRIX“ festivalu INTERĽAĽKA 2015.

Košickí bábkari tak zopakovali triumf spred piatich rokov, kedy priniesli domov GRAND PRIX za inscenáciu „Filipko a ježibaba“.

DSC_0078 (2)

V priebehu festivalu boli ocenené aj osobnosti z oblasti kultúry. Medzi ocenenými bol aj riaditeľ Bábkového divadla v Košiciach ,Pavol Hrehorčák, ktorý si prevzal Cenu oddelenia kultúry Zakarpatsej regionálnej štátnej správy.

Hosťovanie a prezentácia tvorby Bábkového divadla v Košiciach bola možná vďaka projektu „Ochutnávka“ tvorby košického bábkového divadla“, ktorý finančne podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v rámci programu Pro Slovakia.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 198 premiér.

Ladislava Juhászová

Kontakty:

  • tel: +421 55 6220455
  • e-mail: sekretariát@bdke.sk, juhaszova@bdke.sk
  • web: www.bdke.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore