Tlačové správy

Oslávte 100 rokov Edith Piaf na jedinečnom koncerte

V decembri 1915 sa narodila Edith Piaf, ktorej by kvôli prostrediu, v ktorom vyrastala, nikto nepredpovedal žiadnu slávu. Napriek tomu o nej ľudia ešte stále rozprávajú a takmer presne 100 rokov po jej narodení sa v Bratislave uskutoční Piaf! The Show, jedinečný koncert, ktorý je oslavou bohatého aj keď tragického života tejto nezabudnuteľnej legendy francúzskeho šansónu. Vstupenky na toto jedinečné spojenie koncertu a divadelného predstavenia sú dostupné v sieťach predpredaj.sk a eventim.

Už 13. decembra sa budú bratislavskou Aegon arénou NTC ozývať hity Edith Piaf doplnené o zábery z jej života premietané na LED stene. Na počesť blížiaceho sa výročia narodenia tejto famóznej šansoniérky sa na pódiu predstaví francúzska speváčka Anne Carrere, sprevádzaná kvartetom vynikajúcich hudobníkov, hrajúcich na piano, harmoniku, basu a bubny.

Dve dejstvá koncertu kopírujú dve úplne rozdielne polovice života Edith Piaf. V prvej časti sa publikum vráti k úplným začiatkom jej kariéry, keď vystupovala najprv so svojim otcom a potom aj samostatne v uliciach Paríža. Diváci sa prostredníctvom fotografií zoznámia s miestami kde mladá Edith zvykla spievať, vrátane známych parížskych dominánt. Anne Carrere, predvedie niekoľko menej známych piesní zo skoršieho repertoára francúzskej hviezdy šansónu. V druhom dejstve sa Anne ukáže v jednoduchých čiernych šatách, ktoré sú neodmysliteľným symbolom Edith Piaf. Zaznejú najväčšie hity ako La Vie en Rose, Milord alebo Non Je ne regrette rien, a aj zábery na LED stene ukážu kariéru Piaf v čase, keď bola na najväčšom výslní a keď už nebola známa iba vo Francúzsku, ale na celom svete. S náhodne vybraným divákom si Anne Carrere zatancuje, iného diváka zase pozve na pódium a venuje mu pieseň.

Pri príležitosti tohto okrúhleho výročia si kariéru a život Edih Piaf pripomína aj vydavateľstvo Warner music, ktoré pre všetkých fanúšikov pripravilo antológiu jej tvorby. Súčasťou sú dve Best of CD, nové verzie klasických vinylových platní a exkluzívna Deluxe boxset edícia obsahujúca záznamy vystúpení v známych halách ako Olympia, Carnegie Hall a Bobino. Súčasťou balenia je aj 30-stranová biografia, fotografie, nahrávky zo skúšok a rozhovor z roku 1962.

Michal Vernarský 10.12.2015

vernarsky@comunique.sk, +421 905 305 670

Piaftheshow@Cre´dit1

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore