Tlačové správy

Výstava fotografií ÚNIK IX.

V sobotu 19. decembra 2015 bola v budove Minerva na Moyzesovej 9 slávnostne otvorená výstava fotografií ÚNIK IX., ktorú pripravila Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Výstava bude trvať do 29. januára 2016.

Výstavu slávnostne otvoril rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc. za účasti študentov, zamestnancov univerzity a rómskych detí, ktoré sa projektu zúčastnili. Vystavované fotografie vznikli v rámci projektu ÚNIK IX., ktorého autorkou je študentka Katedry anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach Mária Mydliarová. Autorom vystavovaných fotografií je Šimon Klačko.

3    5

Som veľmi rád, že na našej univerzite sa nájdu študenti, ktorí hľadajú cesty, ako nezištne pomôcť iným. Dnešné podujatie je súčasťou predvianočnej atmosféry a napĺňa poslanie nielen Vianoc, ale i novozrekonštruovaného objektu MINERVA, ktorý má napomáhať voľnočasovým aktivitám našich študentov,“ povedal rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

Projekt pôvodne vznikol ako súčasť štúdia na Sokratovom inštitúte v akademickom roku 2014/15 v spolupráci so Saleziánskym centrom na Luníku IX. „Cieľom projektu ÚNIK IX. je priniesť malým rómskym zvedavcom nové podnety, zaujať ich a ukázať, že učenie môže byť aj zábava. Taktiež zmierniť extrémizmus, vyhrotené názory a napätie, ktoré do spoločnosti vnáša jednostranné, populistické a zjednodušené prezentovanie rómskej otázky. Projekt by mal podnietiť mladých vysokoškolákov k tomu, aby si vytvárali názory na základe vlastnej skúsenosti,“ uviedla Mydliarová.

Výstavu fotografií spestril vianočný koncert Mariána Čekovského, ktorý si publikum získal predovšetkým svojou charizmou, spontánnosťou a skvelým  repertoárom aj v rómskom jazyku.

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.
Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore