Tlačové správy

Čulému stavebnému ruchu neprekáža ani premiéra

Stavebná časť projektu „Obnova Národnej kultúrnej pamiatky – historickej budovy Štátneho divadla Košice v multikultúrnom a multinárodnom prostredí“, ktorý je financovaný z prostriedkov Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR, sa v týchto dňoch naplno rozbieha.

Podľa plánu má už dodávateľ stavby realizované zariadenie staveniska, postavené lešenia na severnej a na východnej strane objektu. V piatok 26. februára 2016 začal s demontážou prvých okien zo severnej strany, ktoré budú slúžiť ako vzor na výrobu nových okien s ich predpokladaným osadzovaním v druhej polovici marca, čo znamená, že sa prakticky začala realizácia stavby priamo na objekte,“ informoval koordinátor projektu a riaditeľ útvaru technickej prevádzky ŠD Košice Ivan Král.

26022016_04   26022016_06

Správca grantového programu zároveň v predchádzajúcich dňoch dodatkom k Projektovej zmluve schválil predĺženie termínu ukončenia projektu z 30. apríla 2016 na termín 30. apríl 2017. “Na základe predĺženia termínu ukončenia projektu sa pripravuje aj dodatok k Zmluve o dielo s dodávateľom stavebných prác účinnej od 31. decembra 2015, ktorého predmetom bude predĺženie termínu ukončenia stavby do 31. júla 2016,” dodal I. Král.

Svjatoslav Dohovič

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore