Tlačové správy

ŠtuRKo začína letný semester s novými posilami

Nový semester neznamená len začiatok školy, ale aj začiatok vysielania Študentského rozhlasu Košice (ŠtuRKo). Ako je zvykom už niekoľko rokov, aj tento semester ŠtuRKo zorganizoval konkurz, aby rozšíril svoje rady o nových členov.

Koncom februára mali študenti Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ v Košiciach) možnosť vyskúšať si vstupné testy, ktoré pozostávali z kreatívnych úloh a improvizácie. Na výber bolo viacero pozícií, napríklad moderátor, redaktor, technik, postprodukčný technik, hudobný dramaturg či DJ, preto si určite každý záujemca našiel to svoje. Najväčší záujem bol o pozíciu moderátora.

,,Som rád, že aj popri škole a rôznych povinnostiach majú ľudia chuť venovať svoju energiu rádiu. Nie sme profesionáli, všetci to robíme dobrovoľne, ale vďaka univerzite máme skvelo vybavené vysielacie štúdio, ktoré umožňuje získať množstvo skúseností,“ hovorí vedúci ŠtuRKa Michal Lacko.

Vďaka finančným prostriedkom od univerzity sa mohli za posledné dva roky modernizovať priestory rádia a technické vybavenie.

Ak ste konkurz náhodou nestihli alebo ste ešte nenabrali odvahu, nezúfajte. Budúci semester budú mať študenti UPJŠ v Košiciach opäť možnosť ukázať, čo v nich je a stať sa súčasťou Študentského rozhlasu Košice.

Študentský rozhlas Košice (ŠtuRKo)

ŠtuRKo je študentské rádio pôsobiace pri Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ktoré vzniklo na základoch Rádia Univerzita. V súčasnej podobe vysiela od roku 2006. Vysielacie a nahrávacie štúdio sídli v priestoroch internátov na Medickej 6.

Poslaním ŠtuRK-a je rozvíjať jazykové, komunikačné, technické a kreatívne schopnosti študentov univerzity. V súčasnosti pôsobí v rádiu 22 členov, no tento počet sa často mení, pretože na začiatku každého semestra organizuje Študentský Rozhlas Košice konkurz. Môžu sa ho zúčastniť študenti všetkých fakúlt bez ohľadu na zameranie. Uchádzači sú prijímaní na pozície moderátora, redaktora, vysielacieho a postprodukčného technika, dramaturga, DJ-a alebo fotografa.

ŠtuRKo vysiela prostredníctvom internetového stream-u na stránke www.sturko.sk. Poslucháči majú na výber z relácií Pod Prúdom, Klapka, ShowFashion, CultStreat, Drsné Melódie a mnoho ďalších. Vysielanie prebieha od pondelka do štvrtka, v čase od 19:00 do 23:00. Súčasťou každej relácie sú aj krátke správy z prostredia univerzity.

Poskytuje technickú a zvukovú podporu pri organizovaní kultúrnych, spoločenských a športových podujatí.

 Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore