Tlačové správy

Bábkové divadlo v Košiciach stavalo chrám bez klincov

Bábkové divadlo v Košiciach sa s tvorivým tímom a pracovníkmi RTVS vrátilo z úspešného natáčania tretej časti televíznej bábkovej inscenácie s názvom Chrám.

Príbeh o majstrovi, ktorý postavil chrám bez jediného klinca sa natáčal v Múzeu ľudovej architektúry a života v Užhorode. V rozprávke sa dozvieme ako slepá dcéra tesára svojou vytrvalosťou a vierou v ľudské dobro dokázala zmeniť aj čerta. Réžie sa opäť chopil Ján Sabol, hlavným kameramanom bol Ivan Finta a o scénografiu sa tentokrát postaral Andriy Sukhanov.

Televízna bábková inscenácia Chrám z desaťdielneho cyklu Príbehy spod Karpát vzniká v rámci cezhraničného projektu Cestujúce bábky, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a Štátneho rozpočtu SR. Desať televíznych bábkových inscenácií, spoločné predstavenia a dokumenty o zaujímavých lokalitách prinesie spoločný slovensko-ukrajinský projekt bábkových divadiel a ich partnerov. Cieľom projektu je zlepšiť informovanosť o prihraničných regiónoch Ukrajiny a Slovenska a prezentovať spoločné kultúrne dedičstvo.

Ladislava Juhászová

Kontakty:

tel: +421 55 6220455  e-mail: sekretariát@bdke.sk, juhaszova@bdke.sk         web: www.bdke.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore