Tlačové správy

Košický Deň Európy – Oslávte s nami narodeniny Európskej únie

Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravujú v spolupráci s Mestom Košice symbolické narodeniny Európskej únie – Košický Deň Európy, ktorý oslávime už 3. mája na Hlavnej ulici v Košiciach.

Narodeninami Európskej únie si pripomíname zverejnenie Deklarácie Roberta Schumana, ktorá spustila modernú európsku integráciu. V celej Európe oslavujeme narodeniny 9. mája, ale v Košiciach s oslavami začneme s predstihom, už 3. mája 2016 na Hlavnej ulici s pódiom na Dolnej bráne. Celodenný program odštartujeme už od 08.30 hod. a na svoje si prídu všetky vekové kategórie. Hostí na pódiu privítajú aj poslanci EP Monika Smolková, Branislav Škripek a Ivan Štefanec. Pre Košičanov, ale aj návštevníkov mesta, bude pripravený bohatý program plný zábavy, hudby a interakcie.

 Účastníkov podujatia, ale aj náhodných okoloidúcich na Hlavnej ulici v Košiciach určite zaujmú súťaže a hry k téme Európskej únie, interaktívne disciplíny, ale aj hudobné vystúpenia interpretov rôznych štýlov a žánrov. Pripravené sú vedomostné súťaže, v ktorých si návštevníci overia svoje vedomosti o Európskej únii a zabojujú tak o zaujímavé ceny a finálne žrebovanie v tombole.

Svoje zastúpenie bude mať aj Informačná kancelária Európskeho parlamentu so svojím informačným stánkom. Tešiť sa tak môžete na množstvo zaujímavých a podstatných informácií o konkrétnych projektoch podporených z prostriedkov Európskej únie, ako aj o ďalších možnostiach využitia týchto zdrojov v kontexte rozvoja jednotlivých oblastí a regiónov Európy. „Návrh Roberta Schumana sa považuje za začiatok budovania toho, čo je dnes Európskou úniou, ktorej súčasťou je Slovensko už dvanásť rokov, spolu so svojimi susedmi: Českou republikou, Poľskom a Maďarskom”, zdôraznil Dionýz Hochel z Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

Na pódiu sa dopoludnia v rámci programu „Deň košických škôl“ predstavia so svojimi prezentáciami košické stredné školy, kde tiež popoludní zažijeme v podaní týchto mladých talentovaných ľudí naozajstnú „Hudobnú promenádu“. Milovníkov melodického rocku a živej hudby poteší mladá ambiciózna formácia Young Avalanche, ale aj pouličné rytmické vibrácie bubeníckeho zoskupenia Bubonz. Pre mladších divákov má kúzelník Gabi pripravenú jedinečná interaktívnu kúzelnícku show. Naozajstným vyvrcholením celého dňa určite bude koncert Adama Ďuricu, kde predskokanom mu bude v Košiciach dobre známa Lilly Maníčková.

V predvečer podujatia pripravila Informačná kancelária EP pre verejnosť aj diskusiu s poslancami EP na aktuálne témy, pod názvom: „Migrácia, terorizmus alebo Brexit? S čím si bude musieť poradiť slovenské predsedníctvo EÚ?“ Bude sa konať 2. mája o 17:30 v HalmiCaffe, na Hlavnej ulici 21. v Košiciach.

Program Košického Dňa Európy 

08:30 Oficiálne otvorenie podujatia za účastí hostí

09:00 – 12:45 Dopoludňajší program:

* Prezentácie košických stredných škôl na tému Deň Európy

* Sprievodné aktivity, súťaže, workshopy, zábava a interakcia

12:45 – 13:30 koncert skupiny YOUNG AVALANCHE

13:30 – 14:00 bubenícka show BUBONZ

14:00 – 14:30 KÚZELNÍK GABI a jeho čarovaná show

14:30 – 15:00 bubenícka show BUBONZ

15:00 – 17:00 DEŇ KOŠICKÝCH ŠKÔL

17:00 – 17:30 sprievodné aktivity, súťaže, workshopy, zábava a interakcia

17:30 – 18:30 HUDOBNÁ PROMENÁDA

18:30 – 18:45 vyhodnotenie súťaží & TOMBOLA

18:45 – 19:15 vystúpenie LILY MANÍČKOVÁ

19:15 – 19:30 SLÁVN OSTNÉ PRÍHOVORY HOSTÍ

19:30 koncert ADAM ĎURIC A s kapelou

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore