Tlačové správy

E – Aj na Deň detí skladajú študenti skúšku dospelosti

Maturitné skúšky, považované za skúšku dospelosti skladajú gymnazisti symbolicky aj dnes, na Deň detí – ústne maturity sa začali aj na Súkromnom bilingválnom gymnáziu (SGCR) Katkin Park 2 v Košiciach. Celkovo k záverečnej maturitnej skúške v školskom roku 2015/2016 pristúpilo spolu 18 piatakov a 19 štvrtákov.

Skúška dospelosti sa začala o 8:00 hod. Občianskou náukou a Informatikou. Maturujúci študenti musia povinne absolvovať skúšku z ekonómie, a to nie v rodnom jazyku, ale v angličtine.

Z tohto predmetu sa na škole maturuje už roky. Študenti sa na túto skúšku pripravujú už od prvého ročníka. „Maturita z „Economics“ určite nie je nič ľahké, ale veľmi uľahčí našim študentom štúdium na vysokých školách. Zatiaľ to potvrdili všetci absolventi, či už ich cesty viedli na zahraničné školy, alebo ostali na Slovensku.“ vysvetľuje Mgr. Ľubica Petríková, riaditeľka SGCR. “Jedna naša absolventka dokonca vďaka vedomostiam ktoré u nás získala z ekonómie,. doučovala svojich spolužiakov na vysokej škole v Anglicku,“ dodáva Petríková.

Študenti po úspešnom absolvovaní maturitnej skúšky získajú k maturitnému vysvedčeniu aj vysvedčenie o odbornej štátnici. Vďaka tomu študentom na vysokej škole často odpustia niektoré skúšky.

Po úspešnom zvládnutí maturitných skúšok čaká študentov v piatok 3. júna 2016 už iba slávnostná akadémia, na ktorej im učitelia a vedenie školy odovzdá maturitné a štátnicové vysvedčenia.
Kontakt pre médiá:

Martina Miškovová, MA

Súkromné gymnázium Katkin park II, 040 11 Košice

t. č: 055/6427531    fax: 055/6440331     mobil: 0902 810 837

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore