Tlačové správy

Gurmán Fest sa vracia do Košíc

Ten najväčší gurmánsky festival na východnom Slovensku sa opäť vracia do Košíc! Už siedmy ročník košického Gurmán Festu so sebou prinesie dobre známych vystavovateľov z minulých ročníkov i nováčikov, ktorí od piatka 10. júna do nedele 12. júna 2016 premenia Mestský park pri Železničnej stanici na kulinárske nebo.

Dovedna 56 vystavovateľov v štyroch základných zónach – Pri Hlavnom pódiu, PIVO & Street food zóne, Hevhetia Jazz ZóneDesign zóne predstaví Košičanom tie najlepšie jedlá, nápoje a produkty, aké možno v ich ponuke nájsť. Kvalitne pripravené mäso, skvelé burgre, čerstvá zelenina, delikátna kávička, jedinečné vína, výnimočné miešané drinky či lokálne pivá – to je len štipka zo špecialít, ktoré návštevníkov tento rok čakajú. Novinkou bude aj špeciálne uvarené pivo iba na túto príležitosť, ktoré dostalo príhodné meno Zlatý Gurmán.

Festival by sa už tradične nezaobišiel bez kuchárskych hviezd, ktoré aj tentoraz predvedú svoje umenie priamo pred očami hostí. Tá prvá sa zrodí už v piatok, 10. júna16:00 hodine, počas Majstrovstiev sveta vo filetovaní lososa. O 18:30 si štafetovú varechu preberie Vojto Artz, známy predovšetkým z relácie Masterchef. V sobotu od 16:30 sa bude parkom niesť pravá vôňa Talianska, ktorú tam prinesie šéfkuchár Emanuele Ridi. Jeho skalní fanúšikovia sa určite potešia aj autogramiáde, ktorá sa bude po predstavení konať. V posledný deň festivalu bude o 14:30 javisko patriť 15-minútovému kuchárovi Gabovi Kocákovi, ktorý sa zdrží predsa len dlhšie, aby predviedol, aké zázraky sa dajú pri varení robiť. Celým programom vás bude sprevádzať moderátor Jozef Demeter, ktorý vďaka niekoľkoročnému pôsobeniu ku Gurmán Festu neodmysliteľne patrí, a príjemným spestrením budú aj dve tradičné zábavné zóny. Prvou z nich bude Hevhetia Jazz Zóna. Tá prinesie v piatok19:30 do Košíc kúsok Poľska – vystúpi totiž mladá kapela Bartosz Dworak Quartet, ktorá patrí medzi to najlepšie z nastupujúcej generácie jazzových hudobníkov. Druhou čerešničkou na torte bude slovenský hudobník Edo Klena a jeho kapela Klenoty, ktorá rozžiari v sobotu20:30 tváre všetkých, čo sa rozhodnú večer stráviť práve na Gurmán Feste. Hudobnú lahôdku zakončí v nedeľu15:00 zostava Nebeská muzika z Terchovej, ktorá vám ukáže, že folklór nepatrí do čias minulých.

Na svoje si prídu aj rodičia s deťmi. Pre ich ratolesti je totiž pripravená Detská zóna Lentilka plná úžasného programu a hier, ktorá rodičov na chvíľku odbremení a deti, práve naopak, zabaví. Špeciálne sa na ne v nedeľu od 15:00 do 16:30 teší Ujo Ľubo so svojimi rozprávkami!

K dvom spomenutým zónam pribudne ešte jedna nová a netradičná – Športová zóna. „Aj pri tomto podujatí nadväzujeme na titul Európske mesto športu, ktorý Košice tento rok nesú. V Športovej zóne si budú môcť návštevníci oddýchnuť pri hraní stolného futbalu, volejbalu, bedmintonu a frisbee. Samozrejme, nezabudli sme ani na tých, ktorí okrem jedla obľubujú aj futbal. V sobotu sa bude od 18:00 hodiny na dvoch veľkoplošných obrazovkách naživo vysielať zápas Majstrovstiev Európy Slovensko – Wales, aby nebol nik ukrátený ani o dobré jedlo, ani o (dúfajme) kvalitný zápas,“ hovorí Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ organizácie Košice – TURIZMUS.

Vstupenky na podujatie bude možné si zakúpiť pri 2 vstupoch – prvý z nich bude cez most pri Jakabovom paláci a druhý pri Kunsthalle. Vyplnením ústrižku zo vstupenky sa návštevníci môžu zapojiť do žrebovania o hodnotné ceny od partnerov podujatia. Páska na ruku, ktorá je súčasťou vstupenky, umožní vstup na festival. Jednorazové vstupné pre dospelých bude 2,50 €, pre deti, dôchodcov a ZŤP 1,50 €. Bude možné si zakúpiť aj permanentku – pre dospelých v hodnote 5 € a pre deti, dôchodcov a ZŤP v hodnote 3 €. Oficiálnym platidlom festivalu budú Gurmán šeky v hodnote 5 a 10 eur, ktoré bude možné si zakúpiť v Gurmánbankách v areáli. Súčasťou každého šeku budú dva ústrižky, ktorými budú môcť návštevníci zvoliť TOP reštauráciu a TOP vystavovateľa festivalu.

Podujatie bude v piatok a sobotu trvať od 12:00 do 22:00 a v nedeľu od 11:00 do 20:00.
Pre viac informácií, prosím kontaktujte:

Marika Duffeková

T: +421 948 152 602    E: marika.duffekova@visitkosice.eu

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore