Aktuality

Novinárske spoluznenie v Ružomberku

Penzión Blesk v Ružomberku sa stal druhý júnový víkend základným táborom  43. ročníka celoslovenského stretnutia Klubu firemných a regionálnych médií. Zišlo sa na ňom 32 novinárov z celého Slovenska a dvaja českí novinári. Organizačne sa do príprav zapojila domáca redakcia Ružomberského hlasu, ktorá mala výrazný podiel na kvalitnom programe  a jeho bezchybnom priebehu. Počasiu síce rozkázať nevedeli, a tak štvrtkový dážď nedovolil plánovanú vychádzku na Kalváriu, ale potom už všetko klapalo, ako sme si želali.

Po srdečnom zvítaní sa sme v konferenčnej sále penziónu otvorili stretnutie za prítomnosti predsedu SSN Daniela Modrovského. Účastníci podujatia priniesli so sebou svoje noviny, ktoré boli ihneď podrobené profesionálnemu hodnoteniu. Ich tvorcovia zožali však okrem pripomienok aj pochvalu a ocenenie za výsledky, dosahované neraz v v zložitých podmienkach regionálnych médií.

Prvý večer bol venovaný najväčšiemu výrobcovi celulózy a papiera na Slovensku. Spoločnosť Mondi SCP Ružomberok predstavili novinárom komunikačná manažérka  Martina Hlavatá, špecialista pre životné prostredie Miroslav Zuberec a Ľuboslav Polguta, riaditeľ bezpečnosti.

Druhý deň stretnutia sme začali priamo v redakcii Ružomberského hlasu, spoznali sme prostredie, v ktorom noviny vznikajú, a podrobili zvedavým otázkam šéfredaktora Michala Domenika a jeho zástupcu Jána Sokolského. Potom už naše kroky smerovali historickým centrom Ružomberka na tlačovú besedu s primátorom Igorom Čomborom. Z jeho úst sme sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií z minulosti i prítomnosti mesta. Popoludní sme navštívili unikátnu Univerzitnú knižnicu Katolíckej univerzity v Ružomberku, trochu si užili v novom wellness svete so saunami a bazénom, ktorý iba začiatkom júna otvorili v penzióne  Blesk, a prijali sme pozvanie do areálu cestovného ruchu Koliba u Dobrého pastiera v Čutkove, ktorý nám v dobrom doslova vyrazil dych. Kus krásnej prírody, ľudová architektúra, dobrí ľudia – to je tá najkrajšia kombinácia. A dá sa povedať, že táto nás sprevádzala v Ružomberku na každom kroku.

Vyvrcholením každého stretnutia je novinárska  súťaž, ktorú aj tento rok pripravili profesori. Spomedzi 6 súťažiacich vyhrala a získala tak titul Novinárka roka 2016 Katarína Čižmáriková, predsedníčka RO SSN Košice.

Bolo nám super. Pod kvalitnú úroveň sa podpísali všetci, ktorí finančne podporili stretnutie –  sekcia žurnalistiky a novinárskej fotografie Literárneho fondu, mesto Ružomberok, Mondi SCP Ružomberok a Koliba u Dobrého pastiera v Čutkove. Poďakovanie však patrí aj organizátorom, najmä redakcii Ružomberský hlas, ale aj ostatným, ktorí  podporili 43. ročník podujatia svojou účasťou, srdečnosťou a novinárskym spoluznením. Pre toto všetko sa oplatí každý rok podstúpiť zložitú tortúru prípravy stretnutia, takže o rok dovidenia, priatelia.

Monika Nemčeková, Klub firemných a regionálnych médií

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore