Tlačové správy

Pokračujeme v budovaní infraštruktúry rezidentského parkovania a obraciame sa na verejnosť s iniciatívou Košice proti násiliu

Spoločnosť EEI dnes informovala, že sa obracia listom na prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku a predsedov všetkých demokratických parlamentných strán s prosbou o podporu iniciatívy Košice proti násiliu. Iniciatívu založila spoločnosť v súvislosti s násilím a vandalizmom, ktorému čelí v posledných týždňoch v Košiciach.

„Miera našej ochoty akceptovať útoky proti nášmu majetku a zamestnancom sa skončila príspevkom, ktorý sa zjavil na Facebooku iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent – občianska neposlušnosť, ktorý vyobrazil výkonného riaditeľa spoločnosti Jána Tomanoviča v napodobenine uniformy fašistickej SS,“ uviedla firma vo svojom stanovisku.

EEI v krátkom čase podá niekoľko trestných oznámení s podozrením na spáchanie trestného činu propagácie fašizmu a šírenia rasovej a náboženskej neznášanlivosti.

Na políciu sa obráti osobne aj Ján Tomanovič, ktorý čelí viacerým verbálnym útokom, ktoré oznamujú snahu o jeho fyzickú likvidáciu, či ublíženie na zdraví.

„Nedopustili sme sa žiadneho porušenia zákonov, nariadení, vyhlášok alebo pravidiel. Podnikáme v súlade so zákonmi Slovenskej republiky a konkrétne na území mesta Košice výlučne na základe VZN mesta Košice a na základe našej  zmluvy s mestom Košice,“ uviedla dnes spoločnosť vo svojom stanovisku pre médiá.

V závere spoločnosť EEI zdôraznila, že celá dopravná infraštruktúra, ktorú dnes na území mesta Košice firma buduje a ktorej hodnota predstavuje 2 milióny eur, prejde po šiestich rokoch, kedy končí nájomná zmluva medzi firmou a mestom, bezodplatne do majetku mesta Košice.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore