Tlačové správy

Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach zorganizovala denný letný IT tábor

V dňoch 11. – 15. 7. 2016 sa na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach v spolupráci s Občianskym združením Prírodovedec uskutočnili 2 turnusy denného IT tábora so zameraním na programovanie a robotiku.

Spolu 42 žiakov 5. až 9. ročníka základných škôl z Košického a Prešovského kraja vymenilo možnosti pasívneho oddychu za možnosť naučiť sa aj počas prázdnin niečo nové.

V turnuse so zameraním na robotiku vdýchli život robotickým stavebniciam mladší účastníci. Vo dvojiciach v spolupráci s lektorom počas piatich dní vytvorili svojich prvých robotov, ktorých predviedli v posledný deň IT tábora.

Turnus starších žiakov bol zameraný na programovanie v jazyku Python. Vďaka dvom lektorom, študentom učiteľstva informatiky na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach, vnikli do tajov jazyka, a tak ako aj i ich mladší kolegovia počas piatich dní vytvorili svoje prvé funkčné programy. Tie prezentovali pred pozvanými hosťami, ktorými boli zamestnanci Ústavu informatiky PF UPJŠ v Košiciach, doc. RNDr. Gabriela Andrejova, CSc. a RNDr. Ľubomír Antoni, PhD. Obaja sa celoročne venujú žiakom, ktorí už v takomto rannom veku prejavujú hlbší záujem o informatiku, robotiku a programovanie. Na záver všetkým účastníkom tábora odovzdal prodekan pre vonkajšie vzťahy PF UPJŠ v Košiciach, doc. RNDr. Marián Kireš, PhD. osvedčenie o úspešnom týždňovom pobyte na fakulte.

Fotogalériu oboch turnusov nájdete na stránke http://tabor.ccv.upjs.sk.

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore