Tlačové správy

Verejné pojednávanie Ústavného súdu SR

Ústavný súd (ÚS SR) Slovenskej republiky nariadil ústne verejné pojednávanie na štvrtok 11. augusta 2016 o 13:00 hod. v zasadacej miestnosti ÚS SR vo veci sťažnosti Hamzata Shiksaitova, ktorý namieta porušenie svojich práv vzatím do vydávacej väzby rozhodnutím Krajského súdu v Košiciach, ktoré bolo potvrdené rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky zo dňa 16.3.2015.

Hamzat Shiksaitov bol zadržaný 15.1.2015 na slovensko-ukrajinských hraniciach, na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom, keď pri pasovej kontrole predložil svoj cestovný pas vystavený Švédskym kráľovstvom.

Hamzatovi Shiksaitovi bol rozhodnutím Migračného úradu, Odborom skúmania azylu 1 v Malmö, zo dňa 6.12.2011 udelený azyl z dôvodu, že príslušný orgán dospel k záveru, že jeho prenasledovanie na základe politického názoru, odôvodňuje priznanie mu postavenie utečenca.

O vydanie Hamzata Shiksaitova na trestné stíhanie žiada Ruská federácia.

Dňa 26.1.2016 sa na Krajskom súde v Košiciach konalo verejné zasadnutie vo veci prípustnosti vydania Hamzata Shiksaitova do Ruskej federácie.

Krajský súd na tomto verejnom zasadnutí nerozhodol a bolo odročené na neurčito z dôvodu viacerých nezrovnalostí v extradičných listinách predložených Ruskou federáciou.

Tieto sa doposiaľ nepodarilo odstrániť.

Kontakty:     

JUDr. Iveta Rajtáková, advokátka, Štúrova 20, Košice

t.č. : 055/62 324 48           0911/644 242      email: ak-ira@stonline.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore