Tlačové správy

Galéria umelcov Spiša pripravila výtvarný maratón, venovaný maliarke Oľge Krýslovej

Tvorba Oľgy Krýslovej je zastúpená v zbierkach Galérie umelcov Spiša / tento rok si pripomíname 85 nedožité narodeniny autorky. Oľga Krýslová (1931 – 2003), akademická maliarka, sa sústredene a celo-životne venovala krajinomaľbe. Vo svojej tvorbe zachytila dnes už vymiznutú krásu starobylých dedín

a krajiny aj zo Spiša. V interpretácii maliarkinej dcéry – Mgr. Barbary Sitárovej budú môcť návštevníci nahliadnuť do súkromia jej tvorivého života, ako aj do metód a techník jej umeleckého vyjadrovania. Súčasťou „krajinárskeho“ stretnutia je aj krátky sprievodca dielami autorky zo zbierok galérie, uvedený kurátorkou zbierok Mgr. Kamilou Pacekovou.

  • Miesto: Galéria umelcov Spiša – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Zimná 46, Spišská Nová Ves, www.gus.sk
  • Názov / termíny podujatí:  Streda, 5. 10. 2016, 17.00 – 19.00 ORBIS PICTUS / ROZHOVORY O UMENÍ: HOMMAGE OĽGE KRÝSLOVEJ – rozprávanie o živote a diele Večer v galérii: všetky expozície otvorené 9.00 – 19.00; 3 stále expozície: Jozef Hanula, Terra Gothica, Záhrada umenia a 4 aktuálne výstavy: Umenie Ducha, Peter Smik: Keramika,Peter Župník: Fragmenty, Joel Meyerowitz: Ground Zero.
  • Kontakt pre médiá: Mgr. Lenka Králová, projekty@gus.sk, www.gus.sk

VÝTVARNÝ WORKSHOP / SPIŠSKÁ KRAJINA – streda, 5. 10. 2016, 10.00 – 14.00 / štvrtok, 6. 10. 2016, 10.00 – 18.00

Dvojdňový maliarsky plenér s výtvarníčkou a lektorkou Barbarou Sitárovou je zameraný na veduty mesta a voľné interpretácie krajiny, inšpirované krajinomaľbou jej matky – Oľgy Krýslovej. Plenér sa stáva jedinečnou príležitosťou pochopiť a vyskúšať si špeciálne autorské techniky, v ktorých maliarka vytvorila svoje najlepšie neskoré krajinárske diela. Maliarsky plenér je určený prioritne umeleckým školám a výtvarným klubom.

Vstupné: € 1 / osoba (v cene je zahrnutý výtvarný materiál), možnosť platiť kultúrnymi poukazmi.

Na maliarsky plenér je potrebné vopred sa nahlásiť.
__________________________________________

 Program Galérie umelcov Spiša ORBIS PICTUS je cielene zameraný na medziodborové kultúrne podujatia, nadväzujúce na doterajšiu činnosť galérie s cieľom prekročiť limitovaný rámec výtvarného umenia, pričom dochádza k vzájomnej interakcii umení a k jeho chápaniu v širších súvislostiach. Záme-rom projektu je sprístupnenie vybraných umeleckých žánrov pre rôzne cieľové skupiny a vekové kategórie.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore