Tlačové správy

UNI QUIZ vrcholí veľkým finále troch košických univerzít

v pondelok 24. októbra 2016 budeme v The Face Club svedkami veľkého finále vedomostnej súťaže Uni quiz medzi tromi košickými univerzitami. Súťažiť proti sebe budú študenti a učitelia Technickej univerzity v Košiciach (TUKE), Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ v Košiciach) a Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach (UVLF).

„Projekt Uni quiz vznikol koncom minulého semestra. Základ je, aby súťažiaci odchádzali s úsmevom, ak sa niečo nové dozvedia je to plus. Dôležité je, aby sa študenti medzi sebou spoznali, vytvárali si priateľstvá a spájali sa. Taktiež treba budovať vzťahy medzi študentmi a učiteľmi. Len tam je cesta k tomu, aby sa naplnil potenciál študentského mesta. Verím, že UNI QUIZ je na to vhodná príležitosť!“ uviedol organizátor podujatia Peter Mesarč z Technickej univerzity v Košiciach.

Počas kvalifikačných kôl medzi sebou súťažili študenti košických univerzít, aby získali miesto na veľkom finále. Kvalifikačné kolá prebiehali každý pondelok v mesiaci: 1. pondelok – TUKE, 2. pondelok – UVLF, 3. pondelok – UPJŠ v Košiciach, 4.pondelok – Súboj Univerzít. Dĺžka quizu je zvyčajne 1,5 hodiny. Do finále sa prebojovalo 15 tímov, ktoré budú odpovedať na 50 otázok. Všetkých súťažiacich čaká množstvo zábavy a cien.

„Bolo aj z čoho vyberať, dokopy 150 študentov a učiteľov v 26 tímoch ukázalo svoje vedomosti. Z každej univerzity postúpilo päť najlepších tímov. Víťaz však môže byť len jeden a jeho meno sa dozvieme už o pár dní. Veľké finále bude mať cveng, dôkazom toho je aj bohatá tombola a pre víťaza je pripravený takmer polmetrový „Putovný pohár rektorov“. Všetko vypukne o 19-tej hodine v pondelok 24.10.2016,“ zhodnotil Peter Mesarč.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

Peter Mesarč, mob.: + 421 904 219 584

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore