Tlačové správy

Paleta tvorby košického bábkového divadla v zahraničí

Bábkové divadlo v Košiciach privítalo jeseň návštevou v Čechách a Maďarsku. V dňoch 2. – 4.11.2016 sa umelecký súbor Bábkového divadla v Košiciach zúčastnil Festivalu Radosti v Brne. Vyše dvesto člennému publiku umelecký súbor uviedol rozprávku „Braček Jelenček“, na motívy Pavla Dobšinského, ktorá vychádza z folklórnych motívov východného Slovenska. Interaktívne predstavenie svojou hudbou zdvihlo zo sedadiel nie len deti, ktoré sa počas celého predstavenia aktívne zapájali.

Nasledujúcou zastávkou umeleckého súboru je Hradec Králové. V rámci hosťovania navštívime v dňoch 11. – 13.12.2016 Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla. Príbeh, ktorý predstavíme hovorí o tom, aké dôležité je túžiť po niečom a nikdy sa nevzdávať. Ale aj o tom, že každého čaká v živote šťastie, len ho treba nájsť. Detský divák si v postavách inscenácie „O rytierovi bez koňa“ nájde svoje morálne vzory, ale aj láskavý humor, prostredníctvom ktorého sa dozvie, že netreba predstierať to, čím nie sme v skutočnosti, ale je potrebné ísť za svojím cieľom odhodlane a čestne.

December otvoríme hosťovaním v Bábkovom divadle v Budapešti, kde opäť predstavíme slovenský folklór v predstavení „Braček Jelenček“.

Hosťovanie a prezentácia tvorby Bábkového divadla v Košiciach bola možná vďaka projektu „Paleta tvorby Bábkového divadla Košiciach“, ktorý finančne z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. V rámci tohto projektu Bábkové divadlo v Košiciach svoju tvorbu prezentovalo aj v poľskom Bialystoku na VIII. Medzinárodnom festivale bábkarských škôl Bábka – Nebábka.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 201 premiér.

Ladislava Juhászová

Kontakty:

tel: +421 55 6220455

e-mail: sekretariát@bdke.sk, juhaszova@bdke.sk

web: www.bdke.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore